Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Καμιά φορά οι συνειρμοί έρχονται μόνοι τους…

Καταυλισμός Μακρονήσου... Καταυλισμός στο Κουτσόχερο Λάρισας.. 


" Να φυλάξεις μοναχά
σε μια μεγάλη φιάλη με νερό
λέξεις κι έννοιες σαν κι αυτές
απροσάρμοστοι καταπίεση μοναξιά τιμή κέρδος εξευτελισμός
για το μάθημα της ιστορίας " ....

Πουλάκι ξένο, ξενιτεμένο…

Γιώργος Παπαχριστοδούλου 
Η συστηματική, διευρυμένη, σχεδόν καθημερινή χρήση του όρου «προσφυγική ροή» στον δημόσιο λόγο για το προσφυγικό ζήτημα οικοδομεί μια κυρίαρχη, συστημική, απάνθρωπη εικόνα. Παρότι αναφερόμαστε σε ανθρώπους που προσφεύγουν για στοιχειώδη στήριξη στις κοινωνίες μας, τις δυτικές κοινωνίες (στον βαθμό που η νεοελληνική κοινωνία έχει απαρνηθεί κάποια, ιδιαίτερα βαλκανικά της χαρακτηριστικά), συνηθίζουμε να υιοθετούμε έναν όρο που παραπέμπει περισσότερο στη φυσική επιστήμη (ροή, ρευστά) και, κυρίως, χρησιμοποιείται από την κυρίαρχη γλώσσα για να περιγράψει κάποιες συστατικές της αρχές.
Προτού ο δημόσιος λόγος, συστημικός και αντισυστημικός, αρχίσει να κυριαρχείται από την προσφυγική, μεταναστευτική ροή, είχαμε εξοικειωθεί με τη ροή του χρήματος, τη ροή των εμπορευμάτων.

Ανοιχτή επιστολή του Χρήστου Λεοντή προς τον Υπουργό Πολιτισμού: Μήπως «φραγκέψαμε:» Κύριε Υπουργέ;

Εν μέσω αντιδράσεων από τον καλλιτεχνικό κόσμο ύστερα από την γνωστοποίηση της κατεύθυνσης του φετινού Ελληνικού Φεστιβάλ που θα γίνει Διεθνές Φεστιβάλ και θα περιλαμβάνει κυρίως παραγωγές που αφορούν Βέλγους καλλιτέχνες, αφού εκείνους γνωρίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Γιάν Φάμπρ, ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής στέλνει την παρακάτω ανοιχτή επιστολή στον Υπουργο Πολιτισμού.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Καθηγητή του πολυτεχνείου κύριο Μπαλτά 

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

"Σε ξέρω από παλιά, φασιστάκο..."

Γράφει ο Γιάννης Τσεχελίδης 
Σε θυμάμαι το 1922 ν΄ αποκαλείς "τουρκόσπορους" τους πρόσφυγες της Μικρασίας , του Πόντου, της Θράκης , της Καππαδοκίας.
Σε θυμάμαι την περίοδο της Κατοχής να χαίρεσαι, όταν οι ναζί εξολόθρευαν τον Εβραίο γείτονά σου και την οικογένεια του. Βλέπεις, ήταν ευκαιρία να βάλεις στο χέρι το μαγαζάκι του.
Σε θυμάμαι και λίγο αργότερα, τότε που κυνηγούσες τη γυναίκα και τα παιδιά του αντάρτη συγχωριανού σου , για ν’ αρπάξεις τ΄ αμπέλι ή το λιοχώραφο του.
Σε θυμάμαι να φουσκώνεις σα γάλος, την περίοδο της Χούντας, δίπλα στον ενωμοτάρχη, στις επετείους της "επαναστάσεως".
Έπειτα σε θυμάμαι να τρέχεις σε βουλευτικά γραφεία , πότε μπλε , πότε πράσινου χρώματος, να φιλάς κατουρημένες ποδιές, για να κάνεις τη "δουλειά" σου.
Τώρα, σε βλέπω να ξιφουλκείς πάλι εναντίον ανθρώπων που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους, για να σωθούν απ΄ τη φωτιά του πολέμου.

Η 30η Μαρτίου μέρα μνήμης του Παλαιστινιακού λαού!

Η 30η Μαρτίου (Ημέρα της Γης) είναι για τους Παλαιστίνιους μια ημέρα μνήμης που συμβολίζει την αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού και ιδιαίτερα των Παλαιστίνιων των εδαφών που καταλήφθηκαν το 1948 (πολιτών του Ισραήλ), ενάντια στην συνεχιζόμενη καταπάτηση γης από το Ισραήλ και την επέκταση των εποικισμών.
 

Είναι η ημέρα εκείνη του 1976 που οι Ισραηλινές Δυνάμεις Ασφαλείας και η Ισραηλινή αστυνομία πυροβόλησαν εναντίον διαδήλωσης στην Γαλιλαία δολοφονώντας έξι νεαρούς Παλαιστίνιους πολίτες του Ισραήλ, τραυματίζοντας 96 ακόμα και πραγματοποιώντας τουλάχιστον 300 συλλήψεις. 

Νίκος Μπελογιάννης: Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο

«Η πληγή μας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, το ίδιο κι η πίστη μας./ Θα φέρουμε την κληρονομιά σου στους ώμους μας,/ ως την πόρτα του ήλιου, Μπελογιάννη. Καλημέρα αδέρφια μου./ Καλημέρα ήλιε / Καλημέρα κόσμε./ Ο Μπελογιάννης μας έμαθε άλλη μια φορά/ πώς να ζούμε και πώς να πεθαίνουμε.» Γ. Ρίτσος «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο»
Στις 30 Μαρτίου 1952, στις 4.12 π.μ ο Νίκος Μπελογιάννης, με τρεις συντρόφους του, τους Καλούμενο, Αργυριάδη και Μπάτση, στήνονται απέναντι από το εκτελεστικό απόσπασμα, στο Γουδί και εκτελούνται δια τυφεκισμού.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ζωή Κωνσταντοπούλου - Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό για Δικαιοσύνη, Διαφθορά, Διαπλοκή

Ανοιχτή επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον κ. Τσίπρα, Πρωθυπουργό της χώρας, εν όψει της αποψινής συζήτησης για τη Δικαιοσύνη, τη Διαφθορά και τη Διαπλοκή
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Μπορεί να έχετε επιτύχει να κυβερνάτε χωρίς κοινοβουλευτική αντιπολίτευση,  έχοντας εκκαθαρίσει από τη Βουλή εκείνους και εκείνες που θα στέκονταν πραγματικό εμπόδιο στην υλοποίηση του 3ου Μνημονίου και θα αντιστέκονταν με σκοπό την ανατροπή του, όπως άλλωστε έπραξαν από το καλοκαίρι.

Μπορεί να έχετε επίσης επιτύχει να συγκροτήσετε νέες ανίερες συμμαχίες που σας καθιστούν αρχιερέα (ή «Πατριάρχη», αν προτιμάτε) της νέας διαπλοκής

Μπορεί να έχετε επιτύχει να σας «εμπιστεύονται» η κυρία Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε, αφού εμποδίζετε την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων ακόμη και για τις γερμανικές οφειλές

Μπορεί να ξεκαρδίζονται μαζί σας στα γέλια ο κ. Γιουνκέρ και ο κ. Ολάντ, την ώρα που συνυπογράφετε τις πιο απάνθρωπες πολιτικές σε βάρος των ελλήνων πολιτών και σε βάρος δύσμοιρων και ανυπεράσπιστων προσφύγων, ενώ δεν διεκδικείτε ούτε τα στοιχειώδη για το λαό, τη χώρα, τις εγγυήσεις του κοινωνικού κράτους δικαίου, την κοινωνική δικαιοσύνη

Ελλάδα: Γιατί η συνθηκολόγηση; Ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός. - Του Ερίκ Τουσέν

Αναλύοντας από κριτική σκοπιά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα του Χρέους από το 2010, ο Ερίκ Τουσέν εξηγεί πως η ελληνική κυβέρνηση έφτασε να υπογράψει την αποφράδα συμφωνία, στις 13 Ιουλίου 2015. Το ότι, ως κυβέρνηση, δεν στηρίχθηκε στον λογιστικό έλεγχο του Χρέους, παρόλο που της έδινε τη δυνατότητα να μην υποκύψει στις «απαιτήσεις» των δανειστών - εφόσον θα είχε προβεί σε αναστολή πληρωμής του χρέους - είναι παράγοντας κεντρικής σημασίας στην παραπάνω εξέλιξη. Ο Ερίκ Τουσέν παρουσιάζει ένα σχέδιο Β που αφορά το Χρέος, τις τράπεζες, τη δημοσιονομική λιτότητα, το νόμισμα και τη φορολόγηση.
Το ζήτημα του ελληνικού χρέους είναι απολύτως κεντρικό. Από τη στιγμή που επιβάλλεται το πρώτο μνημόνιο στην Ελλάδα, τον Μάιο του 2010, και συγκροτείται η Τρόικα, αυτός ο συνεταιρισμός μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Κομισιόν, το ζήτημα του χρέους παραμένει απολύτως κεντρικό για τα επόμενα χρόνια[1].

Νέα μετάφραση του Κεφαλαίου

Μια νέα, εξαρχής μετάφραση του πρώτου τόμου του Κεφαλαίου του Καρλ Μαρξ, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ. Συνοδεύεται από CD με εκατοντάδες ψηφιοποιημένες φωτογραφίες που απαθανατίζουν τον ιστορικό ορίζοντα συγγραφής του, παρουσιάζοντας στον αναγνώστη κοινωνικούς αγώνες, πολιτικές επαναστάσεις, πολεμικές αντιπαραθέσεις, αποικιακές επεμβάσεις, εργοστάσια, μηχανές και μεταφορικά μέσα της εποχής, αλλά και σκηνές του καθημερινού βίου από την «εποχή του κεφαλαίου» 
 

Στις αρχές του 21ου αιώνα, το Κεφάλαιο του Καρλ Μαρξ διατηρεί αμείωτη τη σημασία του ως η πιο διεξοδική κριτική θεωρία του «ειδικά κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής», της θεμελιώδους δυναμικής που χαρακτηρίζει την κίνηση της σύγχρονης οικονομίας και κοινωνίας.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ
Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Ανησυχία σε όλη την Ευρώπη σκόρπισε το χθεσινό κρούσμα φασιστικής βίας στην Πλατεία Χρηματιστηρίου, στην καρδιά των Βρυξελλών. Εκατοντάδες μαυροφορεμένοι, ακροδεξιοί χούλιγκανς, με ναζιστικούς χαιρετισμούς και μισαλλόδοξα συνθήματα εναντίον των μεταναστών εισέβαλαν στην πλατεία με το αυτοσχέδιο μνημείο για τα θύματα των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων, προκαλώντας τους συγκεντρωμένους και ασκώντας βία εναντίον γυναικών με μουσουλμανική μαντήλα. Πελώρια ερωτήματα γέννησε η στάση της βελγικής αστυνομίας, που άφησε τον εσμό των φασιστοειδών να φτάσει στην κεντρική πλατεία, ενώ λίγο αργότερα απαγόρευε στους δημοκράτες ακτιβιστές να πραγματοποιήσουν την “πορεία ενάντια στο φόβο” που είχαν προγραμματίσει, υποτίθεται για λόγους ασφαλείας.

Φιντέλ: Αδελφέ μου, Ομπάμα δεν έχουμε ανάγκη τα δώρα της αυτοκρατορίας

Λίγες μόλις ημέρες μετά από την ιστορική επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Κούβα, ο πρώην ηγέτης αποφάσισε να τοποθετηθεί. Το μήνυμά του, απλό, η Κούβα δεν έχει ανάγκη «τα δώρα της αυτοκρατορίας» των ΗΠΑ. 
Είναι προφανές ότι ο Φιντέλ Κάστρο δεν έχει αλλάξει θέσεις για την Αμερική και το ρόλο της. Απέφυγε βέβαια να τοποθετηθεί δημόσια πριν την επίσκεψη του Ομπάμα στην χώρα, απέφυγε, όμως και να τον συναντήσει.
Σε άρθρο του στην εφημερίδα Gramna, που τιτλοφορείται «Αδελφέ Ομπάμα», ο Φιντέλ Κάστρο αναφέρει:
«Τα λόγια του Αμερικανού προέδρου θα μπορούσαν να προκαλέσουν έμφραγμα στον οποιονδήποτε». «Κανένας δεν έχει την αυταπάτη ότι οι άνθρωποι αυτής της τίμιας και ανιδιοτελούς χώρας θα παραδώσουν τη δόξα, τα δικαιώματα και τον πνευματικό πλούτο που ήρθε μέσα από την ανάπτυξη των γραμμάτων, της επιστήμης και της κουλτούρας».

Σε τροχιά σύγκρουσης με την Κομισιόν η Πορτογαλία

Το Αριστερό Μπλοκ άρχισε να αποκαθιστά τους μισθούς του δημοσίου και τις συντάξεις στο επίπεδο του 2010
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ Η ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ!!
Η νέα κυβέρνηση της Πορτογαλίας έχει θέσει ως στόχο να αντιστρέψει την πολιτική λιτότητας που είχε εφαρμόσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Σκοπεύει να ενισχύσει τη ζήτηση και να αποτελέσει παράδειγμα για τις υπόλοιπες χώρες που είχαν εφαρμόσει μνημόνιο.
Ομως οι ευρωπαϊκές αρχές απάντησαν αυξάνοντας την πίεση για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, κάτι που είναι απίθανο να το επιτύχει η Λισσαβώνα μόνον μέσω της ανάπτυξης, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης.
Η όποια αύξηση της αγοραστικής δύναμης των Πορτογάλων ίσως να αποδειχθεί πολύ μικρή, ώστε να τροφοδοτήσει την επιθυμητή απογείωση της οικονομίας, οπότε δεν θα αργήσει πολύ να συμβεί η σύγκρουση με τις Βρυξέλλες.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ 17ΩΡΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

Του ΘΕΜΗ ΤΖΗΜΑ*
Προσφάτως αντάλλαξα κάποια μηνύματα με στέλεχος που βρίσκεται σε θέση ευθύνης σε ένα υπουργικό γραφείο της νυν κυβέρνησης. Στην κριτική μου επί της κυβερνητικής πολιτικής μου απάντησε αφενός περίπου ότι δε δέχεται κριτική σε θέματα δικαιωμάτων, αρχών κλπ και αφετέρου ότι δουλεύει εδώ και πολύ καιρό 15 ώρες ημερησίως.
Δεν πρόκειται για τη συγκεκριμένη περίπτωση μόνο: μετά το καλοκαίρι και τη μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος ακολουθούν μια πορεία μνημονιακού ΠΑΣΟΚ: θεωρούν αυτονόητη την ηθική και πολιτική υπεροχή τους, σαν να είναι τίτλος που απονέμεις στον εαυτό σου, εφ' όρου ζωής και γενικής δικαίωσης το να αυτο- αποκαλείσαι αριστερός, ασχέτως του τι κάνεις και ποια πολιτική υπηρετείς. Επιπροσθέτως δε, μετά τη 17ωρη διαπραγμάτευση Τσίπρα, με τα γνωστά αποτελέσματα, οι πολλές ώρες- πραγματικής ή υποτιθέμενης και σε κάθε περίπτωση επαρκώς αμειβόμενης- δουλειάς προβάλλονται σαν να είναι ιστορικά μοναδική η πολύωρη εργασία κυβερνητικών στελεχών, που μάλιστα θα πρέπει να αξιολογείται ως θετική και επαρκής, ασχέτως της αποτελεσματικότητάς της.

Ευφράτης: Η πρώτη γραμμή ενάντια στον ISIS – Οι ξένοι εθελοντές [ ντοκιμαντέρ ]

Το ντοκιμαντέρ μας ταξιδεύει στο μέτωπο εναντίον του ISIS στις όχθες του ποταμού Ευφράτη στη Συρία. (Κουρδική Rojava). Στην ανατολική όχθη του ποταμού του κουρδικού αντάρτικου – YPG. Στη Δυτική Όχθη – ISIS στην πόλη της Jarabulus. Στο ρεπορτάζ αναδεικνύεται η προστιθέμενη αξία των γυναικών στη μάχη κατά του υποκινούμενου Ισλαμικού φονταμεταλισμού.
Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στους εθελοντές που ήρθαν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του YPG κατά του ISIS. Εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την ασφαλή ζωή τους στα δυτικά και ήρθαν εδώ να πολεμήσουν στη Συρία ή το Ιράκ.
Η ιστορία τριών από αυτούς: Ένας γιατρός από τη Νορβηγία, μια δασκάλα από τη Σουηδία και ένας Αμερικανός φοιτητής.

Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ- ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΟΙ ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ο Απρίλης “είναι ο μήνας ο σκληρός”, έγραφε στην “Έρημη Χώρα” ο Τ.Σ. Έλιοτ. Πολύ σκληρός προμηνύεται ο φετεινός Απρίλης για τον ελληνικό λαό. Όλες οι πληροφορίες από τους σκοτεινούς διαδρόμους της “διαπραγμάτευσης” κυβέρνησης- Κουαρτέτου συγκλίνουν στο ίδιο συμπέρασμα: το θέατρο της “αξιολόγησης” θα κλείσει, κατά πάσα πιθανότητα, στις 22 Απριλίου, στη συνεδρίαση του Eurogroup, ώστε η κυβέρνηση να επαναλάβει την αθλιότητα του περασμένου Δεκαπενταύγουστου, με την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου. Να κατεβάσει πασχαλιάτικα στη Βουλή, με κατεπείγουσες διαδικασίες, πιθανόν σε ένα νομοσχέδιο, τα μέτρα- λαιμητόμο για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τα κόκκινα δάνεια, ελπίζοντας ότι θα ελαχιστοποιήσει τις κοινωνικές αντιδράσεις και τις απειλητικές ρωγμές στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Το ροκ, η Κούβα και η βλακεία…

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Τόση βλακεία… Τόση ανοησία… Τόση φαιή προπαγάνδα…
Δεν υπάρχει δυτικό διεθνές ειδησιογραφικό πρακτορείο, δεν υπάρχει εγχώριος ραδιοτηλεοπτικός γυμνοσάλιαγκας που να μην αναμασάει την φοβερή είδηση:
Οι Rolling Stones πήγαν για συναυλία στην Κούβα κι αυτή είναι η πρώτη φορά μετά την επανάσταση του 1959, που το στυγνό, δογματικό, αυταρχικό κομμουνιστικό καθεστώς του νησιού επέτρεψε να ακουστεί η ροκ μουσική στη χώρα…
Αλλά αν η συναυλία των Rolling Stones είναι αυτή που σπάει την «απαγόρευση» του ροκ στην Κούβα, τότε θα πρέπει να υποθέσουμε ότι στις εμφανίσεις που έκαναν στην Αβάνα τις προηγούμενες δεκαετίες οι Rick Wakeman, Sepultura και Audioslave θα έπαιζαν την… «Παπαλάμπραινα».
Τώρα στην ερώτηση πως γίνεται η ροκ να είναι ή να ήταν απαγορευμένη σε μια χώρα που στην πρωτεύουσα της, στην Αβάνα, λειτουργεί το (κρατικής ιδιοκτησίας) «Yellow Submarine», δηλαδή ένα νυκτερινό κέντρο αφιερωμένο αποκλειστικά στη ροκ, η απάντηση θα πρέπει να αναζητηθεί στα «κομμουνιστικά μυστήρια»…

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ζβάρα!


Το video αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες σχολικού αφιερώματος για την Επανάσταση του 1821 (ΓΕ.Λ. Καρέα) και δεν έχει καμία οικονομική σκοπιμότητα.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Block it - Δελτίο Τύπου για την παρέμβαση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στου Ζωγράφου στις 23/3 (βίντεο)

Σήμερα, Τέτάρτη 23/4 στον κινηματογράφο Αλέκα, στου Ζωγράφου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδήλωση με ομιλητή τον Νίκο Παππά, Υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης με θέμα: «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ – ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΩΝ».
Ως Block it, πρωτοβουλία νέων ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποφασίσαμε να παρευρεθούμε στο χώρο της εκδήλωσης και να παρέμβουμε. Στοχεύαμε σε μια ειρηνική παρέμβαση, όπως ακριβώς κάναμε άλλωστε και στην παρέμβασή μας στο Συνέδριο στο President στις 20/3, από την οποία υπάρχει αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό και δελτίο τύπου.

Δ.Αμνηστία: Η ΕΕ εγκατέλειψε τους πρόσφυγες στην Ελλάδα (VIDEO)

Δείτε το νέο video της Διεθνούς Αμνηστίας για την παράνομη και απάνθρωπη στάση της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες

H ιστορία μιας φωτογραφίας...

Ο Βάσκος αθλητής Ιβάν Φερναντέζ Ανάγια σε έναν αγώνα ανώμαλου δρόμου βρισκόταν στη δεύτερη θέση, σε αρκετά μεγάλη απόσταση από τον προπορευόμενο Αμπέλ Μουτάι, ο οποίος είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στα 3000 μ. στήπλ, στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Μπαίνοντας όμως στην τελική ευθεία, ο Κενυάτης δρομέας έχασε την αίσθηση του χώρου και σταμάτησε να τρέχει μόλις 10 μέτρα πριν από το νήμα.
Ο Φερναντέζ Ανάγια αντί να τον προσπεράσει και να τερματίσει πρώτος, σταμάτησε και κατηύθυνε τον Μουτάι προς την γραμμή βοηθώντας τον να τερματίσει πρώτος.
Ο Ανάγια δήλωσε:

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Δεν έχω σπίτι, πίσω για να ΄ρθω  
ούτε κρεβάτι για να κοιμηθώ,
δεν έχω δρόμο ούτε γειτονιά  
να περπατήσω μια Πρωτομαγιά.

Ακούω τον Βασίλη Λέκκα να τραγουδάει τους πρώτους στίχους απ’ το «Μάνα μου Ελλάς», σε στίχους Γκάτσου και μουσική Ξαρχάκου. Είναι ένας αμανές, σαν αυτούς που πρωτακούστηκαν στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του εικοστού αιώνα.
Οι τσέτες κι οι Νεότουρκοι του Κεμάλ έσφαζαν τους χριστιανούς, Αρμένηδες και Έλληνες. Οι Μεγάλες Δυνάμεις παρακολουθούσαν αμέτοχες. Εκείνες το προκάλεσαν, η αστάθεια κι ο πόλεμος τις κάνει πιο δυνατές. Μιλιούνια οι πρόσφυγες εγκατέλειπαν τις εστίες τους, το χώμα των προγόνων τους και πνίγονταν στο Αιγαίο, για να φτάσουν στη «Μάνα μου Ελλάς».

Ένταση σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Νίκο Παππά - Επενέβησαν τα ΜΑΤ

Στην εκδήλωση αναμενόταν να μιλήσει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, για θέματα διαφθοράς. Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης νεαροί μέλη της Λαϊκής Ενότητας, προσπάθησαν να εισβάλλουν στο χώρο διαμαρτυρόμενοι με πανό και συνθήματα κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση. Οι παρευρισκόμενοι λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια με τους εισβολείς, ενώ χρειάστηκε να επέμβει και η διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην πλατεία Γαρδένιας.
Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Νέων "Block It" ενάντια στο ασφαλιστικό, στην οποία συμμετέχουν μέλη της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ...

Οι πόλεμοι είναι δικοί τους, δικά μας είναι μόνο τα θύματα

Νίκος Μπογιόπουλος
«Έχουμε πόλεμο». Έτσι ακριβώς το είπε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, ο Μ.Βαλς: «Έχουμε πόλεμο».
    Υπενθυμίζουμε:
    α) Είναι η Γαλλία του κ.Βαλς, είναι η Γαλλία του «σοσιαλιστή» Ολάντ, που παρέδωσε επιθετικά όπλα στη λεγόμενη «συριακή αντιπολίτευση» και μέσω αυτής στους ισλαμοφασίστες το 2012, και τούτο παρά το εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί από το 2011.
    Η ομολογία είναι του ίδιου του Ολάντ και όπως γράφεται περιέχεται στο βιβλίο του δημοσιογράφου Ξαβιέ Πανόν, με τίτλο «Στα παρασκήνια της γαλλικής διπλωματίας» (εκδόσεις L’ Archipel) που κυκλοφόρησε φέτος. Εκεί σε συνέντευξή του προς τον συγγραφέα, ο Ολάντ ερωτηθείς για τις παραδόσεις γαλλικών όπλων, απαντά: «Αρχίσαμε όταν ήμασταν βέβαιοι πως θα πήγαιναν σε σίγουρα χέρια. Για τα φονικά όπλα, ήταν οι υπηρεσίες μας που προχώρησαν στις παραδόσεις»…

Αυτή είναι η ISIS

Η Ντιλμπέρ είναι 21 χρονών, πολεμίστρια. Έχει τραυματιστεί στο Κομπάνι 4 φορές μέχρι σήμερα και μας εξηγεί όσα δεν ξέρουν οι Ευρωπαίοι για την Isis
Η Ντιλμπέρ K., 21 ετών, είναι από γνωστή για την αντιστασιακή της δράση στην πόλη του Κομπάνι, στη Ροζάβα, το Συριακό Κουρδιστάν. Είναι μαχήτρια της κουρδικής -κατά κύριο λόγο- οργάνωσης Γυναικείες Δυνάμεις Άμυνας (YPJ ). Έχει τραυματιστεί 4 φορές στο Κομπάνι πολεμώντας τις δυνάμεις του ISIS ή του Daesh (Nτας) όπως το ονομάζουν οι Άραβες και οι Κούρδοι.
«Το Ντας, όπως αποκαλούμε το Ισλαμικό Κράτος, είναι η βρωμιά του ιμπεριαλισμού. Για την Ευρώπη μπορεί να είναι κάτι καινούργιο, αλλά εμείς τους πολεμάμε εδώ και χρόνια. Ο στόχος του Ντας είναι να φοβηθεί η ανθρωπότητα και να κλονίσουν την ψυχολογία του κόσμου.

Η ΔΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 5ΗΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑΣ

Του Χριστόφορου Κασδαγλή
Διαβάζω δεξιά αριστερά απόψεις σοβαρών κατά τεκμήριο ανθρώπων, που μιλούν για μηδενική ανοχή απέναντι στον ISIS και τους μουσουλμάνους γενικότερα. Μερικοί μάλιστα σπεύδουν να απευθυνθούν στους μωαμεθανούς που ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες και τους ζητούν να φρονιματιστούν και να πάρουν θέση.
Μηδενική ανοχή απέναντι στον ISIS, το καταλαβαίνω. Είναι ένας μηχανισμός βίας και φασιστικής επιβολής, ένα διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας που βγήκε μέσα από τις κατακόμβες της υπανάπτυξης, των δυτικών επεμβάσεων, της καθεστωτικής επιβολής, αλλά και παιχνιδιών που εκπορεύονται από μυστικές υπηρεσίες.
Τη μηδενική ανοχή όμως απέναντι στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς και, πολύ περισσότερο, στους φτωχοδιάβολους των δυτικοευρωπαϊκών μητροπόλεων, δεν την καταλαβαίνω....

O Ομπάμα πάει να πάρει αγκαλίτσα τον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο και τρώει χυλόπιτα (VIDEO)

Μπορεί να υπάρχει μια σχετική αναθέρμανση στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κούβα, ειδικά μετά την άφιξη του Μπάρακ Ομπάμα στο νησιωτικό κράτος χτες (ήταν ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέφτηκε το νησί μετά από 88 χρόνια), αλλά απ’ότι φαίνεται το νησί που αψηφά τον μεγάλο και απειλητικό γείτονα εδώ και δεκαετίες δεν είναι έτοιμο να τα δώσει όλα πια, στο κάτω κάτω ακόμα τους έχουν σε καθεστώς εμπάργκο 50+ χρόνια μετά.
Αυτό φάνηκε και με το παραπάνω στο τέλος της κοινής συνέντευξης τύπου των δύο προέδρων, όταν ο Ομπάμα πήγε να πάρει αγκαλιά τον Ραούλ Κάστρο και αυτός του έριξε ένα μάλλον εμφανές άκυρο, καταλήγοντας να σηκώνει το χέρι του στον αέρα σαν προπονητής του μποξ:

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

" Αλήθεια " είναι το όνομα που δίνουν οι πιο ισχυροί στη γνώμη τους. ".

Πότε θα πάψει η συμπόνια μας να είναι θέμα γεωγραφίας;

Dimitris Kapellas

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΚΕΛΛΑΡΗΣ;

Ποιοι διέλυσαν το Ιράκ; Ποιοι ωφελούνται από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν; Ποιοι διέλυσαν την Λιβύη; Ποιοι εξόπλισαν τον ISIS; Ποιοι κατασκευάζουν και πουλάνε τα όπλα και τις βόμβες που ισοπεδώνουν τη Συρία; Ποιοι διέλυσαν μερικά χρόνια νωρίτερα τον Λίβανο και ποιοι ισοπέδωσαν την π. Γιουγκοσλαβία;
Οι ίδιοι που ευθύνονται για την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Οι ίδιοι που κλείνουν τα σύνορα στα εκατομμύρια των κατατρεγμένων και των πεινασμένων σε όλους του πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις.
Η πολιτική τους επίθεση εξαπλώνεται και στην Ευρώπη. Τα τυφλά χτυπήματα εξυπηρετούν τους στόχους της κοινωνικής ισοπέδωσης με την τρομοκράτηση, την ανασφάλεια και το φόβο που καλλιεργούν, ανοίγουν διάπλατα τις κερκόπορτες στα «δόγματα ασφάλειας» και τις κοινοβουλευτικές δικτατορίες. Εξυπηρετούν όλους τους σχεδιασμούς της κοινωνικής ισοπέδωσης.

9 έμποροι όπλων, συμπονούν το λαό του Βελγίου

Ή αλλιώς, πώς αυτοί που εξόπλισαν τη Σαουδική Αραβία και κατ’ επέκταση το ISIS, θα σε πείσουν πως η ασφάλεια είναι πολυτιμότερη της ελευθερίας.
Στο ξύπνημα άλλης μιας τρομοκρατικής επίθεσης στην Ευρώπη, που στοίχισε τις ζωές αθώων ανθρώπων, βλέπουμε την επανάληψη ενός κακοπαιγμένου θεάτρου, όπου βασιλιάδες και πρόεδροι μαζί με τα ΜΜΕ, προσπαθούν να μας πείσουν πως η ασφάλεια είναι πολυτιμότερη της ελευθερίας. Πως τα κλειστά σύνορα, οι καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, οι στρατιωτικοποιημένες πόλεις και η σταδιακή καταπάτηση της ελευθερίας μας, είναι η απάντηση στην απειλή ενάντια στην ασφάλειά μας.
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ευρώπης έσπευσε να καταδικάσει μία έτσι κι αλλιώς αποτρόπαια τρομοκρατική πράξη. Οι σκέψεις όλων των ηγετών σήμερα φαίνεται να είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους. Τις υπόλοιπες μέρες όμως, τις σκέψεις των ηγετών φαίνεται να απασχολεί ένας άτυπος αγώνας δρόμου, για το ποιος θα εξοπλίσει πρώτος και περισσότερο τη Σαουδική Αραβία, ίσως τον κύριο υποστηρικτή του ISIS και της Μπόκο Χαράμ; Είναι άραγε σύμπτωση που αυτοί οι θεσμοί, θεωρούν ως απάντηση σε κάθε πρόβλημα, το στρατό και τα όπλα; Είναι αυτοί οι θεσμοί οι πλέον κατάλληλοι για να αναλάβουν την περιφρούρηση της ασφάλειάς μας, στην περίπτωση που τους χαρίσουμε την ελευθερία και τα δικαιώματά μας;

Δεν έχουν ανθρώπινα δικαιώματα οι Έλληνες…

«Στις χώρες του Μνημονίου δεν χωρούν δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα διότι το Μνημόνιο δεν είναι Ενωσιακό Έγγραφο με αποτέλεσμα η Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους Έλληνες να μην ισχύει». Το σκληρό τους πρόσωπο μας δείχνουν μέρα με τη μέρα οι εταίροι, με αποτέλεσμα, οι Έλληνες να χάνουν όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη τους στο δημιούργημα που λέγεται Ε.Ε.!
Οι εκβιασμοί για Grexit ή Grexident πάνε και έρχονται…
Δεν φοβούνται ούτε το γεγονός ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε το εγχείρημα που λέγεται Ευρώπη μπορεί και να τιναχθεί στον αέρα… Την αποκάλυψη αυτή άλλωστε την έκανε πρόσφατα και ο Μοσκοβισί ο οποίος… ερωτηθείς αν η Ευρώπη αντέχει Grexit, απάντησε: «Η Ευρωζώνη είναι σε καλύτερη θέση από δύο χρόνια πριν. Ωστόσο τυχόν έξοδος θα προκαλέσει μεγάλη πολιτική ζημιά καθώς όλοι θα αναρωτιούνται ποιος θα ακολουθήσει».

ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΖΟΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΣΤΟ ISIS ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΗΓΑΔΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά από το νέο λουτρό αίματος στις Βρυξέλλες. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες μιλάνε για τουλάχιστον 23 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, με διάχυτο τον φόβο ότι ο μακάβριος απολογισμός θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες, χωρίς να αποκλείονται και νέα τρομοκρατικά πλήγματα. Οι υποψίες των αρχών στρέφονται προς το Ισλαμικό Κράτος.

ΟΤΑΝ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΣΙΠΡΑ...

Η ΕΣΧΑΤΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ
Τα ημερολόγια έγραφαν Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010, όταν η γερμανική έκδοση των Financial Times δημοσίευε άρθρο με τίτλο “Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα”. Το εγκώμιο που έπλεκε η ναυαρχίδα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου είχε ως παραλήπτη τον Γιώργο Α. Παπανδρέου. Ο φιλέλληνας “σοσιαλιστής” είχε κερδίσει επάξια το δάφνινο στεφάνι του λίγους μήνες νωρίτερα, ανακοινώνοντας από το Καστελλόριζο την ένταξη της Ελλάδας στο σκοτεινό τούνελ του μνημονίου και της ξένης επιτροπείας.
Ποιος θα φανταζόταν εκείνη την εποχή ότι, έξι χρόνια αργότερα, το καθεστώς της επιτροπείας θα αναγόρευε σε “άνθρωπό του στην Αθήνα”, στη θέση του κατεξευτελισθέντος ΓΑΠ, τον... Αλέξη Τσίπρα! Και όμως αυτό ακριβώς συνέβη, και μάλιστα διά χειλέων του...

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Το έλεγε ο Γκόγια: ''Η λογική γεννάει τέρατα''....

" Προσοχή με αυτούς που σκέφτονται μόνο λογικά. Πρέπει να σκεφτόμαστε και να αισθανόμαστε.
Όταν η λογική χωρίζεται από την καρδιά, να φοβάστε. Αυτά τα άτομα να τα φοβάστε, γιατί θα μας οδηγήσουν στο τέλος της ανθρωπότητας "....

Εδουάρδο Γκαλεάνο

Δελτίο Τύπου Block it από την κινητοποίηση στο President στις 20/3

Την Κυριακή 20/3 ήταν η τρίτη μέρα του Συνεδρίου που διοργάνωνε ο ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Συμμαχία ενάντια στην λιτότητα για την δημοκρατία στην Ευρώπη». Στην συζήτηση επρόκειτο να εμφανιστεί και να συμμετάσχει ο κ. Κατρούγκαλος, βασικός εισηγητής ενός ασφαλιστικού νομοσχεδίου που θυμίζει πολλά από λιτότητα και πολύ λίγα από δημοκρατία.
Την ίδια στιγμή που υπογράφονται φαρδιά πλατιά μνημόνια, τρία κατά σειρά στην χώρα μας, με το τελευταίο να το υπογράφει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον περασμένο Αύγουστο, τα κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον μας ειρωνεύονται στα μούτρα όταν διοργανώνουν τέτοιου τύπου συζητήσεις.

Ο προκουράτωρ

Ένας παμπάλαιος θεσμός της Ρώμης ήταν ο προκουράτωρ, η δουλειά του οποίου ήταν να διαχειρίζεται την περιουσία πάμπλουτων Συγκλητικών και άλλων. Ο Οκταβιανός Αύγουστος του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα διορίζοντας προκουράτορες για τη δική του τεράστια περιουσία και για τις αυτοκρατορικές επαρχίες. Μετά τον Αύγουστο, ο πολιτικός θεσμός γενικεύτηκε.
Τα πρώτα χρόνια οι πολιτικοί προκουράτορες συχνά ήταν απελεύθεροι δούλοι που γίνονταν ζάπλουτοι και πανίσχυροι. Μια τέτοια ιστορική μορφή ήταν ο ελληνικής καταγωγής Μάρκος Αντώνιος Πάλλας, απελεύθερος του Κλαύδιου και εραστής της Αγριππίνας. Σταδιακά μετεξελίχθηκαν σε έμμισθους αξιωματούχους, με αυστηρή διοικητική ιεραρχία. Ήταν κατά κανόνα ικανοί άνθρωποι, από σχετικά χαμηλή κοινωνική τάξη, που γίνονταν άριστοι φορείς της αυτοκρατορικής ισχύος. Διαχειρίζονταν κυρίως τα οικονομικά των επαρχιών, αλλά σταδιακά απόκτησαν και δικαστικές και εκτελεστικές εξουσίες.

Για να βλέπουμε ή για να κλαίμε; Του Νίκου Μπογιόπουλου

Χτες ήταν η «Παγκόσμια μέρα ευτυχίας». Υπάρχει και τέτοια…
Στην Ευρώπη γιορτάστηκε έτσι:
  • 120 εκατομμύρια φτωχοί,
  • 30 εκατομμύρια άνεργοι,
  • 4,5 εκατομμύρια άστεγοι,
  • 8 ευρωπαϊκές χώρες με 6 από αυτές μέλη της ΕΕ να είναι στον κατάλογο των 15 πρώτων χωρών στον παγκόσμιο δείκτη μιζέριας - υπάρχει και τέτοιος… (πηγή: Bloomberg)
Στην Ελλάδα έτσι:

Εσύ που φωνάζεις για τη Μακεδονία πρόδωσες την πατρίδα μου.

Εσύ που φωνάζεις για τη Μακεδονία φαίνεται ότι έχεις άλλες προτεραιότητες από αυτούς που ανησυχούν για την τραγωδία των προσφύγων και τα εκατοντάδες παιδιά που ξέβραζαν οι ακτές μας. Ας μιλήσουμε λοιπόν σε μια γλώσσα που καταλαβαίνεις και σε αφορά. Τη γλώσσα της εθνικής κυριαρχίας και της πατρίδας.
Εδώ και χρόνια ανέχεσαι δυο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, τα οποία παραβίασαν το σύνταγμα της χώρας μου προκειμένου να διασώσουν ξένες, ως επί το πλείστον, τράπεζες και να τοποθετήσουν τοποτηρητές της ΕΕ και του ΔΝΤ μέσα στα υπουργεία και τις κρατικές υπηρεσίες.
Δεν σε πείραζε τόσο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε ξένες πολυεθνικές ή ακόμη και απευθείας σε ξένες κρατικές εταιρείες. Και δεν αρκέστηκες στην κινητή και ακίνητη περιουσία του τόπου μου. Ανέχτηκες ακόμη και το εθνο-προδοτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής που έφτασε να συζητά το ξεπούλημα ελληνικών νησιών.

Φόρους πάνω στους φόρους έφερε η παραμονή στο ευρώ.

Κανένα κέρδος για τον λαό και την οικονομία, καμιά μείωση του χρέους κανένα φως στο τούνελ του ευρώ, Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι, η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή, του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί.

Ο Συριζαίος Μπαλάφας σαν τον ακροδεξιό Σαμαρα.."Όποιος δεν αλλάζει (υπέρ των μνημονίων), πεθαίνει

Ο υφυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων:
Για τη Σύνοδο Κορυφής
Ήταν μια μεγάλη διπλωματική επιτυχία της χώρας μας χθες η συμφωνία ΕΕ Τουρκίας για το προσφυγικό. Είναι η δεύτερη θετική εξέλιξη για τη χώρα μας, μετά την επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα και την επανέναρξη της αξιολόγησης με γρήγορους ρυθμούς και με αισιόδοξες προβλέψεις.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και το κείμενο που δόθηκε στην δημοσιότητα είναι προφανή τα εξής: Η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία βάζει έναν φραγμό στους παράνομους διακινητές. Το βασικό είναι να καταφέρουμε οι μη εισερχόμενοι νόμιμα στην Ελλάδα να μπορούν να επιστρέφουν στην Τουρκία, εφόσον εξετάζονται οι αιτήσεις για άσυλο, μία προς μία και σε γρήγορους ρυθμούς, εξ' ου και η τεχνική βοήθεια που έρχεται από το εξωτερικό.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΣΕΕ: ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στη ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο του 36ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας που έγινε στη Ρόδο. Θυμίζουμε, ότι οι έδρες στη διοίκηση της ΓΣΕΕ είναι 45.
Η ΠΑΣΚΕ είχε οριακή μείωση στο ποσοστό της και πήρε μία έδρα λιγότερη, παραμένοντας όμως στην πρώτη θέση παρά τη συμβιβαστικήμε κυβερνήσεις και εργοδότες πολιτική της στην ηγεσία της ΓΣΕΕ.
Οι ταξικές αριστερές συνδικαλιστικές παρατάξεις και κάθε μία ξεχωριστά και όλες μαζί αύξησαν τα ποσοστά τους, περίπου στο 40%,χωρίς όμως να αλλάζει ο συσχετισμός δύναμης στη ΓΣΕΕ, που παραμένει υπέρ των δυνάμεων του συνδικαλιστικού συμβιβασμού.

Διεθνής Αμνηστία: Η συμφωνία της ΕΕ-Τουρκίας αποτελεί ιστορικών διαστάσεων πλήγμα στα δικαιώματα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Διεθνής Αμνηστία για την συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας

Η συλλογική διγλωσσία των Ευρωπαίων ηγετών αποτυγχάνει να αποκρύψει τις μυριάδες των αντιφάσεων της συμφωνίας, η οποία επισφραγίστηκε μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας αναφορικά με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, δήλωσε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.
«Η διγλωσσία που καλύπτει την εν λόγω συμφωνία δεν μπορεί να αποκρύψει την αποφασιστικότητα της ΕΕ να γυρίσει την πλάτη της στην παγκόσμια προσφυγική κρίση και να αγνοήσει ηθελημένα τις διεθνείς υποχρεώσεις της», δήλωσε ο John Dallhuisen, Διευθυντής για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.
«Οι υποσχέσεις του σεβασμού του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου μοιάζει ύποπτα πολύ σαν να χρυσώνει το χάπι της υποβάθμισής της προστασίας των προσφύγων στην Ευρώπη».

Η συμφωνία της ντροπής μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας

 Με σκίτσο που ανέβασε στο twitter ο Κάρλος Λατούφ στηλιτεύει την απάνθρωπη συμφωνία Τουρκίας-Ε.Ε. για τους πρόσφυγες η οποία παραβιάζει τη συνθήκη της Γενεύης.

Ο δημοσιογράφος τον οποίο βασάνισε και δολοφόνησε η συμμορία του Σούρλα στον Βόλο.

Ο Βιδάλης δεν γύρισε να περιγράψει την επίγεια κόλαση στη Θεσσαλία. Η φρικιαστική όμως εκτέλεση υπήρξε πιο εύγλωττη από κάθε γραφτή περιγραφή της....
Από την mixanitouxronou.gr
Το πρωί της Κυριακής 7 Δεκεμβρίου του 2008, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του δημοσιογράφου Κώστα Βιδάλη, που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλία το 1946. Εργαζόταν στον Ριζοσπάστη και ήταν αποφασισμένος να αποκαλύψει τα εγκλήματα των ληστοσυμμοριτών στη Θεσσαλία. Οι συνεργάτες του και ο ίδιος ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, του απαγόρευσαν να πάει. “Είναι επικίνδυνο”, τον προειδοποιούσαν, “Μην πας, θα σε χάσουμε”. Για τους υπόλοιπους δημοσιογράφους ήταν αρκετό να περιμένουν στην Αθήνα για να ακούσουν νέα απ’ τη Θεσσαλία, αλλά όχι και για αυτόν. Αγνόησε τις προειδοποιήσεις, γιατί αρνούνταν να μείνει πίσω, μακριά απ’ τα γεγονότα. Ο Πρόεδρος των Αντιστασιακών Δημοσιογράφων Κώστας Νίτσος μίλησε για τον αγώνα του δημοσιογράφου....

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΟΥΡΛΑ








Με… επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Πλεύρη θα παρουσιαστεί αύριο το βιβλίο με τίτλο Γρηγόρης Σούρλας, ο καπετάνιος της Θεσσαλίας” σε μια εκδήλωση ντροπής στα Φάρσαλα. Το όνομα του ανθρώπου που θα ¨τιμηθεί¨ έγινε συνώνυμο της κτηνωδίας, του σκοταδισμού και του πλιάτσικου.
“Στέλεχος” των ταγματασφαλιτών και συνεργάτης των Γερμανών βρέθηκε επικηρυγμένος σαν δοσίλογος ,επωφελήθηκε όμως από το νόμο το 1947 και ανασυγκρότησε τη συμμορία του ως ” νόμιμο” τμήμα του κυβερνητικού στρατού.

Το ανυπότακτο Παρίσι της Κομμούνας



Χάρης Παπαδόπουλος
Πώς μια "εθνική κρίση" κατέληξε στην πρώτη "έφοδο στον ουρανό".
Στις 18 Μάρτη 1871, στο εξε­γερ­μέ­νο Πα­ρί­σι ξε­κί­νη­σε για πρώτη φορά στην ιστο­ρία μια προ­λε­τα­ρια­κή επα­νά­στα­ση. Οι ερ­γά­τες του Πα­ρι­σιού δο­κί­μα­σαν να φτιά­ξουν μια κοι­νω­νία χωρίς αφε­ντι­κά, όπου οι πα­ρα­γω­γοί του πλού­του να είναι ταυ­τό­χρο­να και οι αφέ­ντες του και όπου οι αντι­πρό­σω­ποι του λαού να είναι άμεσα ανα­κλη­τοί ανά πάσα στιγ­μή. Όλα τα αγαθά της κοι­νω­νί­ας να δια­τί­θε­νται για τις ανά­γκες των πολ­λών και κα­νείς να μην παίρ­νει μισθό πάνω από αυτόν του ει­δι­κευ­μέ­νου ερ­γά­τη.
Το πεί­ρα­μα αυτό κρά­τη­σε 72 μέρες σε μια πόλη 2 εκα­τομ­μυ­ρί­ων αν­θρώ­πων και συ­ντρί­φτη­κε μέσα σε ένα απί­στευ­το λου­τρό αί­μα­τος, που ορ­γά­νω­σαν οι πλού­σιοι της Γαλ­λί­ας κατά των τα­πει­νών. Αυτό ήταν η Κο­μού­να του Πα­ρι­σιού.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ – από τη Μαρία Παρέντη

Είχε τέρατα με παράξενες στολές
που παραμονεύαν πάντοτε κρυφά μές στις σκιές
μην κοντοσταθείς αν πρόκειται ν’ακολουθήσεις
τα δόντια σφίξε γερά και μη δακρύσεις
εγώ το πήγα και το έφτασα στο τέρμα
κι όπως γράφουν στα βιβλία οι παλιοί σοφοί
όταν θα φτάσει ο ήλιος στο τελευταίο γέρμα
θα βάλουνε φωτιά από ψηλά οι αετοί..”
KillahP

Κάθε φορά που πάω να γράψω οτιδήποτε αφορά τον Παύλο πρέπει να έχω συνεχώς στο νου μου πως ο Παύλος δε θα το διαβάσει. Τριάντα μήνες συμπληρώνονται σήμερα από τη βραδιά εκείνη που ο φασισμός άπλωσε χέρι πάνω του. Κι εμείς εδώ παλεύουμε ακόμη να εννοήσουμε πως ο Παύλος δε θα φανεί.Αντικρύσαμε κατάματα τους δολοφόνους του, των οποίων τα μάτια δεν κοιτούν ποτέ στο έδαφος, όχι δεν πρόκειται περί ανδρείας και θάρρους, είναι ο φασισμός ηλίθιε!
Τριάντα μήνες λοιπόν δίχως τον Παύλο. Τον θυμάμαι να ουρλιάζει όταν σκοτώσαν το Σεχζάτ Λουκμάν: ”Τι περιμένετε ρε να έρθουν να μας φάνε όλους”; Δεν περιμέναμε, δεν υπολογίσαμε, σταθήκαμε ανάξιοι των περιστάσεων..;Πες μου τώρα ό,τι θες..

ΤΡΙΚΑΛΑ: ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-ΦΡΟΥΡΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Το πρόγραμμα του διημέρου αναλυτικά είναι το εξής:
-Την Παρασκευή 18.3 στις 8:00μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση με τίτλο: » ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-ΦΡΟΥΡΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Όχι στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Ανοικτά σύνορα», και ομιλητές τους:

Κώστα Ήσυχο, μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε, υπεύθυνος του Τμήματος εξωτερικής πολιτικης της ΛΑ.Ε.,

Παύλο Αντωνόπουλο, μέλος του Κέντρου Ερευνών της Ο.Λ.Μ.Ε. και του Συντονισμού για το Μεταναστευτικό- Προσφυγικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων,

Κώστα Μιχαλάκη, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.Τρικάλων.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Τελειώνουν με το παλιό!

Καλοριζικος ο πρωθυπουργός μας στην μεγάλη οικογένεια των σοσια-ληστων της Ευρώπης!Άντε σύντομα και κορμός της νεας κεντροαριστεράς στην Ελλάδα με Φώφη, Θεοδωράκη, ΓΑΠ κλπ...