Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ!
Την Πέμπτη, 3 του Δεκέμβρη, πραγματοποιείται νέα, δεύτερη μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, Πανελλαδική Πανεργατική απεργία, με κεντρικό αίτημα την ακύρωση της προωθούμενης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατεδάφισης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων σε εφαρμογή του 3ου μνημονίου, που ενέκρινε από κοινού με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ στη Βουλή, στις 14 του περασμένου Αυγούστου.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η απόφαση της «παράξενης» - για το συγκεκριμένο θέμα - πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΠΑΜΕ) για κήρυξη της απεργίας στις 3/12 και όχι στις 10/12 που θα μπορούσε να προετοιμαστεί καλύτερα, παίρνουν στα δικά τους χέρια την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας και της μετατροπής της σε παλλαϊκό ξεσηκωμό.

Οι δυνάμεις της ΛΑΕ, με μαζικές εξορμήσεις στους χώρους εργασίας και τις γειτονιές, δίνουν τη μάχη, με την απεργιακή ανακοίνωση στο χέρι, εργαζόμενο τον εργαζόμενο για τη συμμετοχή τους στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις. Μάλιστα με δυναμική και αποφασιστική παρέμβαση συνδικαλιστών που πρόσκεινται στη ΛΑΕ, πείστηκαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς να αποφασίσουν μορφές απεργιακής κινητοποίησης, οι οποίες διευκολύνουν τη μετακίνηση των απεργών για συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Η μαζική, ενωτική και μαχητική συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στη νέα Πανελλαδική Πανεργατική απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργατικών συνδικάτων σε όλη τη χώρα θα είναι μια δυναμική απάντησή τους στο θέατρο της Συνόδου των πολιτικών αρχηγών, στην οποία το μόνο επίδικο ήταν το ποιος νεομνημονιακός ή παλαιομνημονιακός θα φορτώσει στον άλλο το πολιτικό κόστος για τον νέο σφαγιασμό των συντάξεων, που όλοι μαζί αποφάσισαν με τη έγκρισή τους στο 3ο μνημόνιο.

Η νέα απεργιακή Πανεργατική κινητοποίηση μπορεί και πρέπει να είναι ακόμα πιο επιτυχημένη απ΄ αυτήν της 12ης Νοέμβρη και ν΄ αποτελέσει το δεύτερο κρίκο στην αλυσίδα του νέου κύκλου εργατικών και λαϊκών αγώνων, που ξεκίνησαν μόλις λίγο μετά από τις βουλευτικές εκλογές, γεγονός πρωτοφανές στη χώρα και όχι μόνο.

Αυτός ο νέος κύκλος αγώνων μπορεί να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό, τα μνημόνια και την κυβέρνηση που τα υπηρετεί και τα εφαρμόζει και να ανοίξει νέους, ελπιδοφόρους, εναλλακτικούς δρόμους για τον λαό και την πατρίδα μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!
iskra