Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

«Προσπαθούμε να σώσουμε την τιμή της Αριστεράς»

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή που θα βάλει τέρμα στη λιτότητα, τη φορολεηλασία των μικρομεσαίων στρωμάτων, στο ξεπούλημα της χώρας και την εθνική υποτέλεια» τόνισε από τη Ζάκυνθο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπου θα μιλήσει απόψε σε πολιτική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας.
Ο επικεφαλής της ΛΑΕ τόνισε ότι το κόμμα του «σηκώνει τη σημαία της συμπαράταξης όλων των αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών, αντιμνημονιακων δυνάμεων για να ανασάνει η χώρα και να ακολουθήσει ένα δρόμο διεξόδου, ανασυγκρότησης, δικαιοσύνης, δημοκρατίας και εθνικής ανεξαρτησίας».
Επίσης, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών λέγοντας: «Δεν φτάνει που η κυβέρνηση Τσίπρα με το μέγα σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, το Δημόσιο έχασε πάνω από 40 δισ., παραδίδοντας ''τζάμπα'' τις τράπεζες στην ιδιωτική κερδοσκοπία και σε ξένα funds. Έρχεται τώρα η κυβέρνηση και παραδίδει στους ''γύπες ''των αγορών, σε δύο δόσεις, όλα τα ''κόκκινα'' 'δάνεια, δηλαδή σχεδόν όλη την ιδιωτική περιουσία, επιχειρήσεις, σπίτια και ακίνητα των νοικοκυριών».

Στη συνέχεια ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι «όλα αυτά δεν θα μπορούσαν, λόγω αντιδράσεων, να τα κάνουν και οι πιο δεξιές κυβερνήσεις και δεν θα μπορούσαν να γίνουν και στη χειρότερη αποικία».
Υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου, Αλ. Τσίπρα είναι η μόνη χώρα παγκοσμίως που έχει υποστεί σε ειρηνική περίοδο και από τις ίδιες παραδεδομένες κυβερνήσεις της, μια σκληρή μορφή εθνικής, οικονομικής και κοινωνικής γενοκτονίας, που συνεχώς κλιμακώνεται».

«Προσπαθούμε να σώσουμε την τιμή της Αριστεράς»


Αργότερα, κατά την ομιλία του ο επικεφαλής της Λαϊκής ενότητας σημείωσε ότι «βρίσκεται ενώπιον των σκληρών διλημμάτων που έχει η κοινωνία» και επισήμανε πως η Ελλάδα χρειάζεται τομές και επαναθεμελίωση. «Τα πράγματα έφτασαν στον γόρδιο δεσμό και λύνονται παρά μόνο με το σπαθί. Δεν εννοούμε ένοπλα αλλά με αποφασιστικότητα. Εδώ δεν έχουμε δημοκρατία, αλλά μία χούντα από υποταγμένες κυβερνήσεις και αυτή η τραγωδία δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα» τόνισε και κατηγόρησε τους υπουργούς της κυβέρνησης ότι «συνομιλούν με τους υπαλλήλους των υπαλλήλων».
Σε ό,τι αφορά το νόμισμα είπε ότι δεν είναι φετίχ αλλά κλειδί για την άσκηση πολιτικής. «Το λέω χωρίς να έχουμε αρρωστημένο εθνικισμό με το νόμισμα και βλέπετε πως το ευρώ δεν είναι ενιαίο για τα κράτη που συμμετέχουν σ' αυτό, αφού η νομισματική πολιτική είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των πλούσιων χωρών του βορρά» σημείωσε και προσέθεσε: «Το εθνικό νόμισμα έχει πλεονέκτημα γιατί μπορείς να εκδώσεις χρήμα και να ενισχύσεις την οικονομία σου με φθηνά επιτόκια. Εδώ έχουμε ανάγκη από ρευστότητα η οποία τώρα είναι μηδενική. Πώς θα φέρουμε την ανάπτυξη; Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αντί να διευρύνεται, βλέπουμε πως συρρικνώνεται».
Αναφερόμενος στο χρέος, είπε πως «στην Ελλάδα το ιδιωτικό χρέος είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από το δημόσιο, και συνολικά η χώρα μας κάθεται πάνω σε ένα βουνό από χρέη». «Τώρα έδωσαν τα "κόκκινα" δάνεια των τραπεζών σε ξένα funds που θα πάρουν τις επιχειρήσεις και θα τις μεταπουλήσουν. Θα πάρουν όλη την ακίνητη περιουσία. Εδώ θα είμαστε κάτι χειρότερο και από αποικία. Αυτά δεν μπορούν να συμβούν στην Ελλάδα» υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης.
Ακόμα ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε να «παλέψουμε για να αποτινάξουμε τη φτώχεια και την αναξιοπρέπεια» και σημείωσε πως «η κυβέρνηση τούς πρόδωσε αφού πρώτα με τους αγώνες κατάφεραν να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση και μετά στην κυβέρνηση». «Μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε Δούρειος Ίππος γιατί τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Εμείς προσπαθούμε να σώσουμε την τιμή της Αριστεράς γιατί τα κοράκια λένε πως η αριστερά ψηφίζει μνημόνια. Μας χρεώνουν σημεία και τέρατα γιατί θέλουν να τελειώνουν με την Αριστερά» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.
Τέλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ποιητή Ανδρέα Κάλβο και συνέστησε σε όλους και ειδικά στη νέα γενιά να διαβάσει τα ποιήματά του.

efsyn.gr