Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

Ούτε βήμα πίσω οι αγρότες

Σε εικοσιτετράωρο αποκλεισμό των Τεμπών προχωρούν σήμερα οι αγρότες - Μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλειστό το τελωνείο της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα από τις 11:00 και για ένα 24ωρο 
Σε 24ωρο αποκλεισμό προχωρούν το Σάββατο οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι σκληραίνουν την στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν οι αγρότες, σε γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου, η κοιλάδα θα παραμείνει κλειστή από τις 12 το μεσημέρι το Σαββάτου μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.
Παράλληλα, οι αγρότες επεξεργάζονται σειρά προτάσεων σχετικά με τα ζητήματα που τους απασχολούν, για την διαμόρφωση των οποίων έχουν ζητήσει τη γνώμη εργατολόγων και φοροτεχνικών.

Σύμφωνα με τις χθεσινές αποφάσεις,αναμένεται αντιπροσωπεία των αγροτών να καταθέσει στη Βουλή τα αιτήματά της,την Τρίτη 09/02.


Σταματούν και τα Ι.Χ. στον Προμαχώνα


Να σταματήσουν και τη διέλευση των Ι.Χ. οχημάτων και των τουριστικών λεωφορείων «επ’ αόριστον» στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αποφάσισαν αργά το βράδυ της Παρασκευής οι συμμετέχοντες στο μπλόκο αγρότες.

Από την 1η Φεβρουαρίου, οι συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο μπλόκο δεν επιτρέπουν τη διέλευση των οδηγών νταλίκας και φορτηγών, με αποτέλεσμα να έχει σχηματιστεί ουρά άνω των 20 χλμ. Αντιπροσωπεία του συγκεκριμένου μπλόκου θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Νίκαιας την Κυριακή.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των αγροτών, το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 11 το πρωί του Σαββάτου το αργότερο, οπότε και θα κλείσει και πάλι για ένα 24ωρο.

Ανοιχτή ως τις 18:00 η Κορίνθου – Τριπόλεως


Ανοιχτός θα παραμείνει τελικά ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Τριπόλεως μέχρι και τις 18:00 το Σάββατο, όπως αποφάσισαν οι  αγρότες από το μπλόκο της Νεστάνης, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί.

Οι αγρότες σχεδίαζαν αρχικά να κλείσουν τον δρόμο τα μεσάνυχτα, ωστόσο τελικά αποφάσισαν να μείνουν στο μπλόκο με τον αυτοκινητόδρομο ανοικτό έως τις 18:00 το Σάββατο, όταν και θα τον αποκλείσουν επ’ αόριστον, στο ύψος των διοδίων Νεστάνης.

thepressproject