Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΧΑΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Iskra: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

Βρώμικη κυβερνητική επιχείρηση με ΜΑΤ, δακρυγόνα και ένταση αυταρχισμού εκτυλίσσεται από το πρωί σε όλη την Ελλάδα σε βάρος των αγροτών με στόχο την τρομοκρατία, την απαγόρευση εισόδου των τρακτέρ στην Αθήνα και της προσέγγισης των διαδηλωτών σε κυβερνητικά κτίρια.
Παρά την αστυνομοκρατία, κατά χιλιάδες οι αγρότες με πούλμαν και αγροτικά αυτοκίνητα πλημμυρίζουν απ' όλες τις πλευρές την Αθήνα ενάντια στα εμπόδια που του βάζουν οι αστυνομικές δυνάμεις.
Με κυβερνητική εντολή ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις έχουν ανακόψει απολύτως αδικαιολόγητα τους αγρότες από την Πελοπόννησο στο Χαϊδάρι, προκαλώντας γενικό χάος με ΜΑΤ, δακρυγόνα και κλούβες.
Μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγρότες διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και συνδικάτα στις 5 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην οποία θα συμμετέχει και η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, η οποία καλεί σε όσο το δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή τους πολίτες. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα, όπου και θα βρίσκονται οι αγρότες.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ με εκτεταμένο χημικό πόλεμο επιχείρησαν να απωθήσουν τους αγρότες από την Κρήτη, που έφτασαν σήμερα το πρωί στον Πειραιά και προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών, απωθώντας τους αγρότες από το υπουργείο και από την πλατεία Βάθη.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για ελαφρά τραυματίες αστυνομικών.
Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ήρεμη με τους αγρότες να παραμένουν μπροστά από το υπουργείο απέναντι από τις παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ αργότερα αναμένεται να κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων είχαν εγκλωβιστεί κάποια άτομα στο υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία κατάφεραν στη συνέχεια να απομακρυνθούν από το κτίριο.
Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Αχαρνών, Μάρνη, Λιοσίων, πλατεία Καραϊσκάκη).
Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα και στην πλατεία Καραϊσκάκη, όταν οι αγρότες επεδίωξαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε εγκλωβίσει φορτηγό με αγροτικά προϊόντα.

Οι αγρότες θέλησαν να φέρουν το φορτηγό με τα προϊόντα έξω από το υπουργείο και να τα μοιράσουν στους περαστικούς. Ωστόσο, ο αστυνομικός κλοιός εμπόδισε το φορτηγό να προσεγγίσει το κτίριο του υπουργείου, γεγονός που εξαγρίωσε τους αγρότες.

Οι αγρότες έφυγαν από το υπουργείο και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Καραϊσκάκη, όπου κυνήγησαν δύο περιπολικά και άνδρες των ΜΑΤ, ενώ έριξαν στο δρόμο τα προϊόντα τους

Στη συνέχεια οι αγρότες από την Κρήτη επέστρεψαν στο υπουργείο για να διαδηλώσουν.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΘΗΝΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Το ταξίδι τους για Αθήνα έχουν ξεκινήσει και οι αγρότες της Θεσσαλονίκης με τρακτέρ και λεωφορεία «ντυμένα» με την ελληνική σημαία. Ακόμη, όμως, δεν έχουν προσεγγίσει τις κύριες εισόδους της πρωτεύουσας.
Τα Τέμπη θα είναι ανοικτά μέχρι τις 12 το μεσημέρι προκειμένου να διευκολύνουν την μετάβαση των αγροτών στην πρωτεύουσα.
Στην Αττική κλειστός θα είναι ο κόμβος Μαρκόπουλου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι αγρότες βρίσκονται παραταγμένοι στο σημείο με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα.
Στα διόδια των Αφιδνών έχουν στηθεί αστυνομικά μπλόκα που ελέγχουν τις νταλίκες προκειμένου να διαπιστώσουν εάν μεταφέρουν τρακτέρ.
Στα Μέγαρα, οι αγρότες βγήκαν από τα οχήματά τους και έσπασαν το μπλόκο της Αστυνομίας, που είχε στηθεί εκεί, προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους προς το κέντρο της Αθήνας.
Οι αγρότες της Πελοποννήσου συγκεντρώνονται ήδη στον Ισθμό της Κορίνθου, όπου βρίσκονται παραταγμένες κλούβες των ΜΑΤ για να τους εμποδίσουν. Οι αγρότες από τον Ισθμό τελικά αποφάσισαν να φτάσουν στην Αθήνα με λεωφορεία και αγροτικά οχήματα, ενώ άφησαν στο μπλόκο όλα τα τρακτέρ.
Με λεωφορεία και αυτοκίνητα αναχωρούν αγρότες από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, με προορισμό την Αθήνα. Σχεδόν όλοι οι δρόμοι σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία είναι ανοικτοί, ενώ στις 10:30 το πρωί θα ανοίξει και η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου.
Το ταξίδι τους για την Αθήνα έχουν ξεκινήσει και οι αγρότες της Θεσσαλίας.
iskra.gr