Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Αφιέρωμα: 9 στιγμές που ο ΣΥΡΙΖΑ ξεσήκωνε το κόσμο για τη πώληση του λιμανιού που υπέγραψε τελικά ο Αλ. Τσίπρας

Υπογράφηκε η σύμβαση για τον ΟΛΠ (Οργανισμό Λιμένος Πειραιά) μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Cosco. Ας κάνουμε μια ιστορική αναδρομή πως φτάσαμε σε αυτή την σπουδαία συμφωνία .
Όπως διαβάζουμε στο capital.gr (!) :
"Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί, στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, η υπογραφή της σύμβασης για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και της China COSCO Shipping Corporation.
Από ελληνικής πλευράς η συμφωνία θα υπογραφεί από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, ενώ θα ακολουθήσει ειδική τελετή στο Ζάππειο, στην οποία δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα δώσει το παρών ο υπουργός ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος είχε αντιταχθεί στην παραχώρηση.
Θυμίζουμε ότι η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια, αρχικά θα καταβληθούν 280,5 εκατ. ευρώ και θα αποκτηθεί το 51% του ΟΛΠ, ενώ σε 5 χρόνια, εφόσον έχουν εκπληρωθεί οι όροι του συμφώνου μετόχων (SPA), συμπεριλαμβανομένων των υποχρεωτικών επενδύσεων, η Coscoθα καταβάλει επιπλέον 88 εκατ. ευρώ και θα αποκτήσει και το υπόλοιπο ποσοστό φτάνοντας στο 67% ."

 
Το 2009 ο Αλεξης δεν γουσταρε την φαση καθολου ,αλλα νταξ περασαν τα χρονια..


 
Ας κανουμε μια ιστορικη αναδρομη πως φτασαμε σε αυτη την σπουδαια συμφωνια . Το 2009 ο Αλεξης δεν γουσταρε την φαση καθολου ,αλλα νταξ περασαν τα χρονια..


 
Το 2014 με ανεβασμένα τα ποσοστά του Σύριζα εξακολουθεί να ειναι πολύ νευριασμενος με την φαση και λεει ξεκάθαρα οτι η Cosco παίρνοντας το λιμάνι πλέον θα ελέγχει όλο τον Πειραιά.




Το λιμάνι θα παραμείνει δημόσιο . ΤΕΛΟΣ






 
Τέρμα στα τετελεσμένα, ΕΡΧΌΜΑΣΤΕ.










...και αυτό είναι δέσμευση. #ΝΟΤΠολλά μπράβο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και το Lubentv βρίσκει ευκαιρία να τους θυμίσει άλλα 7 πράγματα που μπορούν να ξεπουλήσουν τώρα που πήραν φόρα.
kinisienergoipolites