Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε



Κατάληψη των γραφείων του ενιαίου ταμείου επικουρικής ασφάλισης, του Ε.Τ.Ε.Α., στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε σήμερα από μέλη της ΛΑ.Ε.. Στην πρόσοψη του κτιρίου αναρτήθηκε μεγάλο πανό με σύνθημα: «Όποιος κόβει συντάξεις, κόβει ανθρώπινες ζωές».
Επίσης, έξω από το κτίριο του Ε.Τ.Ε.Α., μέλη της Λαϊκής Ενότητας, παρουσία του επικεφαλής της ΛΑ.Ε., Παναγιώτη Λαφαζάνη και, μεταξύ άλλων, των μελών της ΠΓ της ΛΑ.Ε., Δημήτρη Στρατούλη, Στάθη Λεουτσάκου, Δέσποινας Σπανού, Σόφης Παπαδόγιαννη και Παναγιώτη Μαντά, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των νέων «θανάσιμων» περικοπών στις συντάξεις, με συνθήματα:
«Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Κάτω τα χέρια από τα ταμεία, το κράτος να πληρώσει και η εργοδοσία», «Τσίπρας και Στουρνάρας κάνουν συμφωνία, να σωθούν οι τράπεζες, να κλείσουν τα ταμεία», «Λεφτά για τα ταμεία και όχι για τις τράπεζες και την πλουτοκρατία» και «Αυτή είναι της κυβέρνησης η συμφωνία, να σωθούν οι τράπεζες, να κλείσουν τα ταμεία».

Η κινητοποίηση της ΛΑ.Ε. έγινε με αφορμή το επικείμενο κλείσιμο της συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το «κουαρτέτο» των δανειστών, στη βάση εφαρμογής των «δρεπανηφόρων» διατάξεων του 3ου μνημονίου, σύμφωνα με τις οποίες προκαλούνται νέες δραματικές μειώσεις στις συντάξεις, τα εφάπαξ, τα μερίσματα και στο ΕΚΑΣ, και κυρίως στις επικουρικές συντάξεις, οδηγώντας σε περαιτέρω φτωχοποίηση τη συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων.