Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ισραήλ: Οταν δεν σκοτώνει παιδιά Παλαιστινίων... θα τα φυλακίζει!

Εξοντωτική φυλάκιση περιμένει τους πιτσιρικάδες που «απειλούν»... με σφεντόνες τον ισραηλινό στρατό κατοχής
Γράφει ο Γρηγόρης Τραγγανίδας - ΤΑ ΚΟΙΝΑ - 31/03/2016 Πριν λίγες μέρες, στις 27 Μάρτη, δύο 24ωρα πριν την επίσκεψη του προέδρου της δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλου, στο Ισραήλ, στο οποίο έφτασε προχθές και αναχωρεί σήμερα, το κυβερνητικό συμβούλιο αυτής της «φίλης» – για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ – χώρας, ενέκρινε τροπολογία στο νόμο για την νεολαία, η οποία προβλέπει την φυλάκιση ανηλίκων.
Η τροπολογία ήταν πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης, Αελέτ Σακέντ και εάν υπερψηφιστεί, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατασταλτικός μηχανισμός του Ισραήλ θα μπορεί να φυλακίζει ανήλικους, από 14 ετών και πάνω και να τους επιβάλλει εξοντωτικές ποινές.

γαζα-παιδια2

Ως δικαιολογία, το αιματοβαμμένο καθεστώς του Ισραήλ, «πλασάρει» την «επίθεση» δύο πιτσιρικάδων Παλαιστινίων, ενός 12χρονου και ενός 13χρονου, σε έναν φρουρό. Σύμφωνα με την τροπολογία, μόλις κλείσουν τα 14, αυτά τα παιδιά μπορεί να καταδικαστούν ακόμη και σε μέχρι 20 χρόνια φυλάκιση!
γαζα-παιδια4

«Δυστυχώς οι τρομοκράτες δεν έχουν ηλικία. Δεν διαθέτουμε τιμωρία ανάλογη αυτής της σκληρής πραγματικότητας, στην οποία έχουμε περιέλθει» δήλωσε, χωρίς να κουνήσει βλέφαρο από το θράσος, ο Ισραηλινός υπουργός Δικαιοσύνης.
Σε δηλώσεις του στο «Russia Today», ο κοινωνιολόγος, Τζέιμς Πέτρας, σημειώνει, ότι αυτή η τροπολογία αντιτίθεται των διεθνών κανόνων.
«Οι ισραηλινές αρχές επιδιώκουν να καταδιώξουν και να καταπιέσουν τους Παλαιστίνιους, γι” αυτό και προέκυψε αυτή η τροπολογία. Η νομοθεσία της χώρας προβλέπει τη λεγόμενη “διοικητική κράτηση”. Χάρη σε αυτήν, οι ισραηλινές αρχές μπορούν να φυλακίσουν οποιονδήποτε, για οτιδήποτε, χωρίς έρευνα και δίκη. Έτσι, αυτή η νέα τροπολογία, η οποία δεν πληροί τα διεθνή πρότυπα, δεν μας εκπλήσσει».
Ο ίδιος δηλώνει βέβαιος ότι ο στόχος είναι οι μικροί Παλαιστίνιοι. «Το λεγόμενο “σύστημα δικαιοσύνης” του Ισραήλ βασίζεται στον διαχωρισμό με κριτήριο το εθνικό χαρακτηριστικό, το οποίο επιβάλει η ισραηλινή κυβέρνηση. Για τους Εβραίος – ένας νόμος, για τους Παλαιστίνιους – άλλος. Είμαι βέβαιος – και μαζί μου θα συμφωνήσουν οι περισσότεροι νομικοί – ότι αν υιοθετηθεί αυτή η τροπολογία στο Ισραήλ, τότε θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά εναντίον των παιδιών των Παλαιστινίων».
Mideast Palestinians Daily Life

Το ότι το καθεστώς του Ισραήλ στοχεύει παιδιά Παλαιστινίων τεκμηριώνεται και με αριθμούς.
Σύμφωνα με την οργάνωση «Defense for Children International – Palestine» (DCIP) από το 2000 μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη του 2015, είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.996 παιδιά. Πλέον, μετά και τα παιδιά που σκοτώθηκαν στη συνεχιζόμενη εξέγερση, έχουν περάσει τα 2.000.
Τα παιδιά αντιπροσωπεύουν το 46.2% των 4.68 εκατομμυρίων Παλαιστινίων που ζουν στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, και στην Λωρίδα της Γάζας. Η πιο φονική ισραηλινή στρατιωτική επίθεση, η Επιχείρηση «Protective Edge» διήρκησε 50 ημέρες, από τις 8 Ιουλίου έως τις 26 Αυγούστου 2014, και στοίχισε τις ζωές τουλάχιστον 2.220 Παλαιστινίων. Η DCIP επιβεβαίωσε ανεξάρτητα τους θανάτους 547 παιδιών Παλαιστινίων ανάμεσα στους νεκρούς στη Γάζα, τα 535 από αυτά ως άμεσο αποτέλεσμα ισραηλινών επιθέσεων. Σχεδόν το 68% των παιδιών που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις ήταν 12 ετών ή και νεότερα.
γαζα-παιδια6

Η δεύτερη πιο φονική ισραηλινή στρατιωτική επίθεση, η Επιχείρηση «Χυτό Μολύβι» (Cast Lead), που εξαπολύθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2008, κράτησε 22 ημέρες, και στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 1.400 Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 350 παιδιών Παλαιστινίων.
Τελευταίο «κατόρθωμα» της ισραηλινής πολεμικής μηχανής αποτελεί ο θάνατος του 9χρονου Γιασίν και της 6χρονης αδελφής του, Ισρα, στις 12 Μάρτη, από ισραηλινή, αεροπορική επίθεση στην Γάζα.
Επίσης τον Μάρτιο, ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ στο εναντίον του Δημοτικού σχολείου Beit Dajan στα ανατολικά της πόλης της Γάζας, την ώρα που βρίσκονταν μέσα 500 παιδιά. Στις 2 Μαρτίου, γύρω στις 2 το μεσημέρι, μια σφαίρα μπήκε από ένα παράθυρο στην τάξη του τρίτου ορόφου, πέρασε μέσα από τις κουρτίνες και καρφώθηκε σε έναν τοίχο, ακριβώς πάνω από τον πίνακα. Ευτυχώς, κανένας από τους 33 μαθητές που ήταν παρόντες στην τάξη δεν τραυματίστηκε.
Αλλά το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες κάνουν «σκοποβολή» σε παλαιστινιακά σχολειά παραμένει…
Αξίζει να σημειωθεί, αφού τα ιδεολογήματα περί «αυτοάμυνας» του Ισραήλ ή περί «παράπλευρων απωλειών» προπαγανδίζονται από διάφορους «πρόθυμους», ότι το σχολείο βρίσκεται περίπου 600 μέτρα μακριά από τον φράχτη των συνόρων με το Ισραήλ. Σε εκείνο το σημείο δεν υπάρχουν παλαιστινιακοί ένοπλοι σχηματισμοί, ούτε παρεμβάλλονται άλλα κτίρια μεταξύ του σχολείου και των συνόρων.
Εμβληματική παραμένει η δολοφονία των τεσσάρων παιδιών, του Ahed Atef Bakr, του Zakaria Ahed Bakr, του Mohamed Ramez Bakr και του Ismael Mohamed Bakr, από ισραηλινές βόμβες, την ώρα που έπαιζαν ποδόσφαιρο στην παραλία της Γάζας το 2014.

γαζα-παιδια8

Με την τροπολογία, το ισραηλινό καθεστώς περνά σε νέα «φάση» καταστολής, αφού, όταν δεν σκοτώνει τα πιτσιρίκια – «τρομοκράτες» που «απειλούν»… με σφεντόνες τα τεθωρακισμένα και τους πάνοπλους Ισραηλινούς κατοχικούς στρατιώτες, θα τα στέλνει στα μπουντρούμια για δεκαετίες…
γαζα-παιδια9

www.toperiodiko.gr