Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΥΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗ... ΣΥΡΙΑ!
ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε.-ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑ

Την ώρα που η Βουλή, με τη συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και όλων των καθεστωτικών κομμάτων ετοιμαζόταν να επικυρώσει τη συμφωνία ντροπής Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό, η Διεθνής Αμνηστεία προχωρούσε σε μια ανατριχιαστική αποκάλυψη. Όπως προέκυψε από εμπεριστατωμένη έρευνα της εν λόγω οργάνωσης, το καθεστώς Ερντογάν, εδώ και τουλάχιστον δυόμιση μήνες, συγκεντρώνει και απελαύνει συστηματικά, σχεδόν σε καθημερινή βάση, Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι εξαναγκάζονται βίαια να επιστρέψουν στην κόλαση του εμφυλίου πολέμου, από την οποία, με κίνδυνο της ζωής τους, προσπάθησαν απεγνωσμένα να αποδράσουν.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, βάσει της συμφωνίας που επικυρώνει σήμερα η Βουλή, η Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου θα γίνει συνένοχος του καθεστώτος Ερντογάν σε ένα διαρκές έγκλημα εναντίον των Σύρων προσφύγων. Εμείς θα τους στέλνουμε στην Τουρκία και αυτή στο Χαλέπι, στη Χομς και στο Ιντλίμπ, ανυπεράσπιστους απέναντι στις βόμβες, τις ρουκέτες και τις επιθέσεις αυτοκτονίας!

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις της Διεθνούς Αμνηστείας, ο επικεφαλής του ελληνικού της τμήματος, Γιώργος Κοσμόπουλος, δήλωσε: «Οι νέες αυτές αποκαλύψεις για την τύχη των Σύρων προσφύγων στη Τουρκία επιβεβαιώνουν όσα καταγγέλλουμε εδώ και πολύ καιρό: Η Τουρκία δεν αποτελεί ασφαλή τρίτη χώρα για τους πρόσφυγες. Ειδικά οι ιστορίες των Σύρων που εξαναγκάστηκαν να επιστρέψουν στον πόλεμο είναι συγκλονιστικές και καταδεικνύουν για ποιο λόγο η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αρνηθεί -ακόμα και την ύστατη στιγμή- την εφαρμογή μίας τόσο επικίνδυνης συμφωνίας. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να απέχει καταρχήν από το να χαρακτηρίσει την Τουρκία, με νομοθετική ή άλλη πράξη, ως ασφαλή τρίτη χώρα και να μην επιτρέψει τελικά τις επιστροφές προσφύγων εκεί».

Εκκλήσεις σε ώτα μη ακουόντων. Το νομοσχέδιο που εισήγαγε η κυβέρνηση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, μπορεί να μην χαρακτηρίζει ευθέως την Τουρκία ως χώρα ασφαλούς προέλευσης, το πράττει όμως εμμέσως (πλην σαφώς) όταν αναφέρει ότι η Ελλάδα μπορεί να μην παρέχει άσυλο όταν ο αιτών προέρχεται από χώρα που χαρακτηρίζεται από την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ως ασφαλής. Απόφαση, την οποία συνυπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας και η οποία απονέμει στην Τουρκία του Ερντογάν το καθεστώς της ασφαλούς χώρας.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστείας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Τζον Νταλχούιζεν, δήλωσε: «Η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα για τους Σύρους πρόσφυγες και γίνεται όλο και λιγότερο ασφαλής μέρα με τη μέρα. Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας είναι μία συμφωνία που μπορεί να εφαρμοστεί μόνο περιφρονώντας πλήρως το Διεθνές Δίκαιο».

Μια άλλη διάσταση στην απάνθρωπη μεταχείριση των προσφύγων από την κυνική Ευρώπη-φρούριο έδωσε σήμερα η έγκυρη γερμανική εφημερίδα Die Zeit. Σύμφωνα με αυτό, τουλάχιστον 1.000 πρόσφυγες πήραν άσυλο στη Γερμανία τα τελευταία 15 χρόνια, επειδή έδωσαν πληροφορίες στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες και τις αστυνομικές αρχές. Την απίστευτη αυτή πληροφορία επιβεβαίωσε η ίδια η γερμανική κυβέρνηση, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του αριστερού κόμματος Die Linke.

Σε αντίθεση με τις γελοίες ιδέες του κ. Μάρδα για επιλογή των «επενδυτών των 250.000 ευρώ» μεταξύ των μεταναστών, οι πιο πρακτικοί, όπως πάντα, Γερμανοί βρήκαν μια πιο ρεαλιστική φόρμουλα για να διακρίνουν πρόβατα από ερίφια: Θέλεις άσυλο; Γίνε.. χαφιές μας! Αυτή είναι η Ε.Ε., το «κοινό σας σπίτι». Να την χαιρόσαστε!