Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η 2ΗΜΕΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΑΕ

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 22/11/2015 με πολύ μεγάλη επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή οι εργασίες της διήμερης πανελλαδικής σύσκεψης της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.
Συμμετείχαν 1200 αντιπρόσωποι και από όλη την χώρα εκπροσωπόντας περισσότερες από 200 οργανώσεις της ΛΑΕ, τοπικές θεματικές και κλαδικές που συγκροτήθηκαν τους τελευταίους δυόμισι μήνες και κυρίως μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Κατά την διάρκεια του διημέρου μίλησαν 130 περίπου αντιπρόσωποι απ όλη την Ελλάδα και κατέθεσαν γόνιμους προβληματισμούς για την ιδεολογική, πολιτική, κοινωνική ταυτότητα και φυσιογνωμία της ΛΑΕ για το πρόγραμμά της και για τον τρόπο οργάνωσης της.
Επίσης πραγματοποιήθηκαν με την συμμετοχή εκατοντάδων αντιπροσώπων πανελλαδικές συσκέψεις των θεματικών επιτροπών της ΛΑΕ (Εργατικό, Αγροτικό, Εκπαιδευτικοί, ενέργεια, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εξωτερικής Πολιτικής, Δικαιωμάτων, Επαγγελματοβιοτεχνών, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νεολαίας)
Την πανελλαδική σύσκεψη άνοιξε με πολιτική εισήγηση ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης . Αμέσως μετά ο Μανώλης Γλέζος απηύθυνε χαιρετισμό ενώ τις εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης. Επίσης χαιρέτησε απo τη Βαρκελώνη όπου βρίσκεται σε συνέδριο για το δημόσιο χρέος, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Κώστας Λαπαβίτσας που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων βρισκόταν στο Λονδίνο.
Στην Πανελλαδική σύσκεψη της ΛΑΕ παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς, επίσης ο Αλέκος Αλαβάνος εκ μέρους του Σχεδίου Β, ο Παντελής Βαϊνας εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Θέμις Συμβουλόπουλος εκ μέρους του ΕΠΑΜ, και ο Γιάννης Αλμπάνης εκ μέρους της πρωτοβουλίας για τη δικτύωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Η Πανελλαδική σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Π.Λαφαζάνη και συμφωνήθηκε η συγκρότηση τριών επιτροπών (θέσεων και προγράμματος-οργανωτική-ιδρυτικής συνδιάσκεψης και καταστατικού), που θα συμβάλλουν στην διαδικασία για την ιδρυτική συνδιάσκεψη της ΛΑΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2016. Επίσης συμφωνήθηκε κειμένο ανακοίνωσης που προσδιορίζει τα πολιτικά μέτωπα δράσης της ΛΑΕ την επόμενη περίοδο με αιχμές την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, των συντάξεων και μισθών, την απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων και της φορολεηλασίας, την προστασία της πρώτης κατοικίας και την στήριξη των αγώνων των νέων για δημόσια παιδεία, μέτρα για την ανεργία και αξιοπρεπή εργασία.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης θα δοθεί στη δημοσιότητα αύριο. Με την ολοκλήρωση της Πανελλαδικής Σύσκεψης ουσιαστικά άνοιξε και ο προσυνδιασκεψιακός διάλογος στη ΛΑΕ για τη συγκρότηση της ως ένα πολιτικό αντιμνημονιακό, προοδευτικό, αντιιμπεριαλιστικό, δημοκρατικό και πατριωτικό μέτωπο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΛΑΕ
Αναλύθηκαν τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης ενάντια στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων (ασφαλιστικό, πλειστηριασμοί, απελευθέρωση απολύσεων, νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο κλπ) και οι πρωτοβουλίες της ΛΑΕ για ενημέρωση της κοινωνίας και συμβολή στην διοργάνωση αγώνων προκειμένου να σταματήσει η υλοποίηση των μέτρων.
Εκφράστηκαν απόψεις για την ανάγκη ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος, την διοργάνωση συγκεντρώσεων, την προβολή των θέσεων της ΛΑΕ σχετικά με το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και γενικότερα την πολιτική μας πρόταση.
Έγινε αναφορά στις μέχρι τώρα δράσεις της ΛΑΕ και αποφασίστηκαν συγκεντρώσεις μέσα στον Δεκέμβρη, εκ πρώτης σε Ναύπλιο, Πατήσια, Περιστέρι, Θεσσαλονίκη, Παγκράτι, Νίκαια, Πικέρμι, Αιγάλεω, Κοζάνη, Ηράκλειο, και Λευκάδα.
Η ΛΑΕ θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στην διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και αεροδρομίων, στους πλειστηριασμούς των σπιτιών, στις νέες μειώσεις μισθών και στην απελευθέρωστη των απολύσεων.
Όλοι συμφώνησαν ότι η αντίσταση του λαού ενάντια στην λεηλασία της κοινωνίας που μεθοδεύεται από την Κυβέρνηση θα πυροδοτήσει νέες πολιτικές εξελίξεις.