Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά! - Aκυρώθηκε ο πλειστηριασμός- Δυναμική συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Ακυρώθηκε ο πλειστηριασμός για την εκποίηση των 14 ακινήτων της ΦΙΛΚΕΡΑΜ, μεταξύ των οποίων και αυτό της ΒΙΟΜΕ που είχε προγραμματιστεί για σήμερα.
Η διαδικασία του πλειστηριασμού που προέκυψε μετά από αίτημα της συνδίκου της πτωχευμένης μητρικής Φίλκεραμ που έκανε δεκτό το σχετικό δικαστήριο, ορίστηκε εκ νέου για την επόμενη Πέμπτη.
Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΒΙΟΜΕ και αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργατών στο πλαίσιο των δράσεων ενάντια στον πλειστηριασμο πραγματοποιήσαν συγκέντρωση στα δικαστηρία σημειώνοντας: "Δεν πωλείται. Κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟΜΕ, το εργοστάσιο ανήκει στους εργάτες. Να ματαιώσουμε τον πλειστηριαμό".
Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης από την ώρα της τυπικής έναρξης του πλειστηριασμού βρέθηκε πλήθος κόσμου για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της ΒΙΟΜΕ. Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν εργαζόμενοι της Coca Cola, της ΕΛΒΟ, της ΕΡΤ-3, σχολικοί φύλακες, μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου, πολιτικές οργανώσεις κά.

Πολύ ισχυρή ήταν η αστυνομική δύναμη έξω από την αίθουσα του δευτέρου ορόφου των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης όπου ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει ο πλειστηριασμός.

Η δικαστική υπάλληλος ανακοίνωσε την αναβολή του πλειστηριασμού λόγω έλλειψης νομικών εγγράφων.

"Καταφέραμε να ακυρώσουμε τον πλειστηριασμό γιατί είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά" δήλωσε ο Μ. Αναγνώστου ευχαριστώντας τους αλληλέγγυους που έδωσαν το παρών σήμερα στα δικαστήρια κάνοντας νέο κάλεσμα για μπλοκάρισμα του πλειστηριασμού την επόμενη Πέμπτη.



Ο Μ. Αναγνώστου τόνισε ότι η σύνδικος με το να οδηγεί προς εκποίηση το σύνολο των ακινήτων και με το να μην διαχωρίζει τα ακίνητα της ΒΙΟΜΕ από αυτά της Φίλκεραμ προσπαθεί να εμπλέξει τους εργαζόμενους της πτωχευμένης μητρικής Φίλκεραμ με αυτούς της ΒΙΟΜΕ. Αίτημα των εργατών της ΒΙΟΜΕ είναι ο διαχωρισμός των ακινήτων προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία τουλάχιστον για τα κινητά της Φίλκεραμ και να πάρουν οι εργαζόμενοι της Φίλκεραμ τα χρήματα που τους χρωστάει η εργοδοσία αλλά και να μην κινδυνεύει με πλειστηριασμό το ακίνητο της ΒΙΟΜΕ. "Αν δεν εξαιρεθούν τα οικόπεδα της ΒΙΟΜΕ θα είμαστε πάλι εδώ" δήλωσε συγκεκριμένα.

alterthess.gr