Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Στο "σκαμνί"… δημοσιογράφοι και συνδικαλιστές στις 8 Δεκεμβρίου

ΤΡΙΚΑΛΑ: Στις 8 Δεκέμβρη δικάζονται στα Τρίκαλα αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων και δημοσιογράφοι στον τύπο, που δημοσίευσαν κείμενα για το συγκεκριμένο θέμα.
Η δίκη γίνεται μετά από μήνυση του εργολάβου καθαριότητας του Νοσοκομείου κατά εννιά (9) συνολικά ατόμων (αλληλέγγυων και δημοσιογράφων) για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

nosok-kathar5

Το καλοκαίρι του 2014 οι απλήρωτες καθαρίστριες του Νοσοκομείου προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, κλήθηκε η επιθεώρηση εργασίας και υπήρξε συμπαράσταση από αγωνιστές και αγωνίστριες, συλλογικότητες, σωματεία και οργανώσεις, ενώ το όλο θέμα πήρε ευρεία δημοσιότητα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης (και όχι μόνο), φανερώνοντας την ασυδοσία, και την τρομοκρατία της εργοδοσίας.
Η αγωνιστική στάση των καθαριστριών που ήταν απλήρωτες επί αρκετούς μήνες, η συμπαράσταση των αλληλέγγυων και η δημοσιοποίηση που έλαβε το θέμα, ανέδειξε με κραυγαλέο τρόπο τις επιπτώσεις των ιδιωτικοποιήσεων, ακόμη και σε «ευαίσθητους» τομείς, όπως η καθαριότητα νοσοκομείων.

nosok-kathar3
 

Η τοπική κοινωνία διαπίστωσε πόσο καταστροφικές συνέπειες έχει η ιδιωτικοποίηση τομέων του δημοσίου και το πόσο μεγάλο ψέμα είναι η οικονομική εξυγίανση που δήθεν αυτή επιφέρει, μια και πιο ακριβά κοστίζει και χαμηλότερου επιπέδου υπηρεσίες προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Όσο για τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων… απλά «μεσαίωνας»!

Η μήνυση από την πλευρά του εργολάβου, αποτελεί ξεκάθαρα έναν εκβιασμό με στόχο τη φίμωση της κοινωνίας και της ελευθεροτυπίας και την ποινικοποίηση των αγώνων και της αλληλεγγύης.


Συμπαραστεκόμαστε ενεργά στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που στάθηκαν αλληλέγγυοι/ ες στις καθαρίστριες του νοσοκομείου Τρικάλων και στους δημοσιογράφους που προέβαλλαν το θέμα.


nosok-kathar7
 

– Δηλώνουμε πως ενέργειες όπως αυτή του εργολάβου καθαριότητας του Νοσοκομείου δε μας φοβίζουν, ούτε μας τρομοκρατούν.
– Η ταξική αλληλεγγύη θα ενταθεί και οι φωνές ελευθερίας κι ανεξαρτησίας δε θα σιγήσουν ποτέ.
– Οι αγώνες των εργαζομένων απέναντι στη σύγχρονη βαρβαρότητα θα συνεχιστούν και θα νικήσουν.
– Το δίκιο το έχουν όσες και όσοι αγωνίζονται!


nosok-kathar6
 

Καλούμε όλες και όλους τους ανθρώπους που μαζί πορευτήκαμε αυτά τα χρόνια τους δρόμους της αλληλεγγύης και του αγώνα, τον κόσμο της εργασίας και της αγροτιάς, συνδικάτα και σωματεία, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις, συνδικαλιστικές παρατάξεις και μετωπικά σχήματα, κινήματα αλληλεγγύης και στέκια, σε ευρεία, ανοιχτή σύσκεψη στο Εργατικό κέντρο της πόλης, τη Δευτέρα 30.11. και ώρα 9 μ.μ., για το συντονισμό και την οργάνωση κινήσεων αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους διωκόμενους/ ες αγωνιστές/ στριες και τους δημοσιογράφους.

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
trikkipress.gr