Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΝ ΟΨΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ
Από το Ισραήλ, όπου επισφράγισε τη “στρατηγική συνεργασία” της Ελλάδας με την ακροδεξιά κυβέρνηση ιεράκων του Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στο πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο για να του ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, στο πλαίσιο του “εθνικού διαλόγου” που έχει αναγγείλει, με κύριο αντικείμενο το ασφαλιστικό. Είχε προηγηθεί η έγκριση, από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, των βασικών κατευθύνσεων του αρμόδιου υπουργού, Γ. Κατρούγκαλου, για τον βαθύ ακρωτηριασμό των συντάξεων εκατομμυρίων συνταξιούχων και την πλήρη ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των νεώτερων γενιών.
Το πράγμα θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν τραγικό: Ο κ. Τσίπρας εναποθέτει τις ελπίδες του για την προώθηση της “μεταρρύθμισης” του ασφαλιστικού στον αλτρουισμό και τις λαμπρές ιδέες πολιτικών αρχηγών όπως οι κ.κ. Πλακιωτάκης, Λεβέντης, Θεοδωράκης και Γεννηματά! Δυστυχώς, από αυτόν τον κύκλο μετριότητας εκπροσωπείται η χώρα σε μία από τις πιο κρίσιμες και δύσκολες περιόδους της ιστορίας της.

Επί της ουσίας, δεν πρόκειται για τίποτα άλλο από... πολεμικό συμβούλιο, στο πλαίσιο του κοινωνικού πολέμου που έχει αναλάβει να διεξαγάγει αυτή η μνημονιακή κυβέρνηση εναντίον του κόσμου της εργασίας. Μαζί με το νομοσχέδιο-καρμανιόλα για το ασφαλιστικό, η κυβέρνηση Τσίπρα θα ανοίξει, βάσει των δεσμεύσεών της απέναντι στους δανειστές, άλλα δύο καίρια μέτωπα, με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων: το εργασιακό, όπου εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη οι ομαδικές απολύσεις και ο αντισυνδικαλιστικός νόμος, και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων - δηλαδή εκποίησης του κοινωνικού πλούτου αντί πινακίου φακής - που δέχθηκε ο Αλ. Τσίπρας στις 13 Ιουλίου, με απαίτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η σπουδή του Αλ. Τσίπρα να βρει συνενόχους προδίδει την αγωνία αυτής της κυβέρνησης εν όψει των μεγάλων κοινωνικών αντιδράσεων που απειλεί να προκαλέσει ο οδοστρωτήρας των νέων μέτρων, με πρώτο σταθμό την πανελλαδική απεργία της 3ης Δεκεμβρίου. Δυστυχώς γι αυτόν, τίποτα δεν δείχνει ότι θα βρει πρόθυμους συνεταίρους, με τάσεις πολιτικής αυτοκτονίας. Αίφνης η κ. Γεννηματά κατήγγειλε, σε ένα κρεσέντο δημαγωγίας, την “δήθεν Αριστερά” του ΣΥΡΙΖΑ ότι “αποδομεί και διαλύει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης”. Δεν δίστασε μάλιστα να ενδυθεί τη λεοντή του “αντιμνημονιακού”, καυτηριάζοντας την κυβέρνηση γιατί “ακολουθεί πειθήνια τις εντολές της τρόικας”. Ας όψονται αυτοί που δίνουν δικαιώματα στο πολιτικό ζόμπι που λέγεται ΠΑΣΟΚ...
iskra.gr