Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Μουζάλας: Ευρωπαίος υπουργός ζήτησε στρατόπεδο 300.000 προσφύγων στην Αθήνα και να τους... απωθούμε στη θάλασσα!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ...
Το ερώτημα Κα Μουζάλα είναι: Είχες το ΣΘΕΝΟΣ να πεις στον Βέλγο υπουργό ότι είναι ένας ΦΑΣΙΣΤΑΣ που κοιμάται με το ''Ο Αγών μου'' αγκαλιά;; Κ' το ίδιο ακριβώς να επαναλάβεις ΔΗΜΟΣΙΑ;;; Αν δεν ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΤΟΥΝ με τέτοιο τρόπο αυτά τα ΕΡΠΕΤΑ, τότε ΠΩΣ περιμένουμε ν'αλλάξει η Ευρώπη;; Η ΜΟΝΗ αλλαγή που θα έρθει θα είναι Ο ΠΛΗΡΗΣ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ... Ούτως ή άλλως προς τα ΚΕΙ πάμε!
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ...
Δεν συζητήθηκε θέμα Σένγκεν στη Σύνοδο των υπουργών στο ‘Αμστερνταμ, τόνισε ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος αποκάλυψε ότι μόνος ο Βέλγος υπουργός έθιξε τέτοιο ζήτημα.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, είπε πως «ένας απίστευτος υπουργός πρότεινε να δημιουργηθεί στρατόπεδο με 300.000 πρόσφυγες στην Αθήνα, ότι υπάρχει περίπτωση να βγούμε από τη Σένγκεν, να κάνουμε push back στη θάλλασα, που είναι ποινικό αδίκημα και παράνομο».
Αντιθέτως, όπως είπε μεγάλα κράτη της ΕΕ – Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία- είπαν ότι θέλουμε περισσότερη Σένγκεν. Επίσης, επικαλέστηκε και τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Κομισιόν για το θέμα.
Διέψευσε ότι τέθηκε θέμα για μη επαρκή φύλαξη των συνόρων από την Ελλάδα – με εξαίρεση όπως είπε την Αυστριακή υπουργό- και τόνισε ότι η θέση της Frontex, όπως εκφράστηκε στη Σύνοδο, ήταν «αθωωτική» για την Ελλάδα αφού όπως σημείωσαν «η θάλασσα δεν είναι αγρός». Ανέφερε ότι η προθεσμία για τις 15 Φεβρουαρίου αναφορικά με τα hotspot είναι αντικειμενική. Αναγνώρισε ότι υπάρχει καθυστέρηση αλλά εκτίμησε ότι θα ξεπεραστεί και πως οφείλει η χώρα να το αντιμετωπίσει. Όπως ανακοίνωσε, τα hotspot θα είναι έτοιμα μέχρι τέλη Φεβρουάριου, ενώ αρχές Μαρτίου θα είναι λειτουργικά

ΠΗΓΗ: TO ΠΟΝΤΙΚΙ  
Σχόλιο..ανδρεας βικτωρ