Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Έκλεισαν τα Τέμπη οι αγρότες

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται χιλιάδες αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο, που έληξε χωρίς συμφωνία
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους και να κλείνουν τις επόμενες μέρες και παρακαμπτήριους δρόμους.
Σε δίωρο αποκλεισμό των τελωνείων των Κήπων και των Καστανέων μέχρι τις 2 το μεσημέρι έχουν προχωρήσει οι αγρότες του Έβρου, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό.

Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης είχαν συγκεντρωθεί περίπου 500 τρακτέρ στον κόμβο των Καστανέων Ορεστιάδας, 150 στους Ψαθάδες Διδυμοτείχου, σημεία στα οποία θα διακόπτεται ανά διαστήματα η κυκλοφορία των οχημάτων.
Από νωρίς το πρωί τα αγροτικά μηχανήματα παρατάσσονται και στην Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου του Αρδανίου.
Οι αγρότες της Ροδόπης έχουν αποκλείσει (έως τις 14:00) τον δυτικό κόμβο της Κομοτηνής, στην Εγνατία Οδό, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στις προβλέψεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Επίσης, οι αγρότες της Ξάνθης απέκλεισαν τον δυτικό κόμβο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της γέφυρας του Νέστου, έως τις 13:00, ενώ αναμένεται νέα σύσκεψη, προκειμένου να επανέλθουν με νέο μπλόκο στις 14:00.


Μέχρι τις 2μμ κλειστά τα Τέμπη


Τα Τέμπη θα μείνουν κλειστά μέχρι τις 14:00 ενώ οι αγρότες καλούν για το Σάββατο εκπροσώπους των μπλόκων να συναντηθούν εκεί για να συντονίσουν τη δράση τους και καλούν επίσης σε συμπαράσταση και άλλους παραγωγικούς κλάδους. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μπλόκο, καθώς έχουν παραταχθεί πάνω από 1.200 τρακτέρ.

Αγρότες του νομού Σερρών που κρατούν από την Τετάρτη κλειστή την Εγνατία οδό στα Κερδύλλια, προγραμματίζουν να κλείσουν και τις παρακαμπτήριες οδούς στην Εγνατία. Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης είχαν συγκεντρωθεί 500 τρακτέρ.

Στο μπλόκο της Κουλούρας στο νομό Ημαθίας, επί της Εγνατίας οδού, έχουν παραταχθεί περισσότερα από 600 τρακτέρ, που έχουν καταφθάσει στο σημείο από Βελβεντό Κοζάνης, Νάουσα, Γρεβενά, Φλώρινα και Καστοριά. Στο σημείο κατευθύνονται και τρακτέρ από μπλόκα που είχαν στηθεί σε διάφορα κομβικά σημεία του νομού, αλλά και των γειτονικών, της Πέλλας και της Πιερίας.

Επίσης, μπλόκα που έχουν στηθεί στο Κιλκίς, την Πιερία, την Καβάλα, τις Σέρρες προχωρούν σε αποκλεισμούς των εθνικών οδών.

Με συμβολικούς αποκλεισμούς, αλλά κυρίως ενδυνάμωση του μπλόκου τους συνεχίζουν την κινητοποίηση τους αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Πέλλας, οι οποίοι και έχουν στήσει μπλόκα στον κόμβο της Παραλίμνης , επί της εθνικής οδού Γιαννιτσών Θεσσαλονίκης και στον κόμβο Μελισσίου, ενώ μπλόκο έχει στηθεί και στον περιφερειακό δρόμο της περιοχής και συγκεκριμένα στον κόμβο Μανδάλου.

Παραμένουν στη διασταύρωση Κοκκινογείων προς το τελωνείο της Εξοχής αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής.

Ενισχυμένο είναι και το μπλόκο στη Χαλκηδόνα, δυτικά της Θεσσαλονίκης, όπου έχουν φτάσει πάνω από 350 τρακτέρ.

Αγρότες από τη Φλώρινα και την Καστοριά συντονίζουν τις κινήσεις τους για το Σαββατοκύριακο προς το τελωνείο Κρυσταλλοπηγής.

Συμβολικούς αποκλεισμούς θα πραγματοποιήσουν και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου στο Νισέλι Αλεξάνδρειας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης έκλεισαν για κάποιες ώρες τα διόδια των Μαλγάρων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών και δεν έλειψαν μικροεντάσεις από οδηγούς που εγκλωβίστηκαν και διαμαρτύρονταν.

Δύο μεγάλα μπλόκα έχουν στηθεί και στη Νίκαια, όπου οι αγρότες από τη Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα έχουν παρατάξει πάνω από 1.000 τρακτέρ σε διπλή σειρά, δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος, αλλά και στο τελωνείο του Προμαχώνα.

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο των Σερρών και επισκέψεις στα γραφεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν προγραμματίσει αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο του Προμαχώνα.

Στους δρόμους και η Πελοπόννησος


Στην Πελοπόννησο σε τρία σημεία της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου έχουν συγκεντρωθεί αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας.

Στον δρόμο βγήκαν σήμερα και οι αγρότες της Κορινθίας, οι οποίοι αυτή την ώρα περί τα 600 άτομα με 400 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα ξεκίνησαν από το Κιάτο σε αυτοκινητοπορεία επί της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών και κατευθύνονται προς την παλαιά Σωληνουργία Κορίνθου, όπου θα ενωθούν με αγρότες του Ζευγολατιού και των γύρω χωριών και θα στήσουν μπλόκο πλησίον του νέου εμπορικού κέντρου.

Εν τω μεταξύ παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Αργολίδας και της Λακωνίας και ενισχύουν τις δυνάμεις τους.

ΠΗΓΗ:  thepressproject.gr