Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΣΙΠΡΑ... ΜΕ ΤΟ “ΓΕΡΑΚΙ” ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ!

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ” ΜΕ ΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΠΡΟΚΕΧΩΡΗΜΕΝΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. Η ΕΛΛΑΔΑ

Στον πιο πιστό σύμμαχο των ιεράκων του Ισραήλ μέσα στους κόλπους της Ε.Ε. εννοεί να μετατρέψει την Ελλάδα η “πρώτη φορά Αριστερά” κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σήμερα στην Ιερουσαλήμ, συνοδευόμενος από εννέα (!) υπουργούς για να υπογράψει με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και την κυβέρνησή του δέκα συμφωνίες συνεργασίας, στο πλαίσιο του δεύτερου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ.
Όλα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του εννοούν όχι μόνο να βαδίσουν, αλλά να προχωρήσουν πολύ πιο γοργά και υποτακτικά στα χνάρια του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, οι οποίοι εγκαινίασαν, το 2013, το περιώνυμο “Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας” με την πιο ακροδεξιά κυβέρνηση που γνώρισε το Ισραήλ από τη σύσταση του κράτους του, μια κυβέρνηση-παρία της πολιτισμένης ανθρωπότητας, που εξοργίζει κατά καιρούς ακόμη και την κυβέρνηση Ομπάμα.
Πρόσφατος είναι ο σάλος από τις αποκαλύψεις της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα, σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς εμφανίστηκε ως συνήγορος του Ισραήλ στους κόλπους τους Ε.Ε. προσπαθώντας να μετριάσει σχέδιο ανακοίνωσης που καταδίκαζε τους ισραηλινούς εποικισμούς στην παλαιστινιακή Δυτική Όχθη. Δεν έχει, εξ άλλου, περάσει πολύς καιρός από την “γκάφα” του Αλέξη Τσίπρα (που μόνο “γκάφα” δεν ήταν, όπως εκ των υστέρων αποδεικνύεται) να υπογράψει βιβλίο επισκεπτών χαρακτηρίζοντας την Ιερουσαλήμ “ιστορική πρωτεύουσα του Ισραήλ” – κάτι που δεν αναγνωρίζουν ούτε οι Αμερικανοί, αφού η ανατολική Ιερουσαλήμ προορίζεται για πρωτεύουσα του μελλοντικού κράτους της Παλαιστίνης.

Ο σφιχτός εναγκαλισμός της Ελλάδας με τη σιωνιστική κυβέρνηση του Ισραήλ, όπως και η τριμερής συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (διάσκεψη κορυφής της οποίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στη Λευκωσία) όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στη χώρα μας, αλλά και την εκθέτει στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, με αιχμή το συριακό πρόβλημα.

Α.Θ.
iskra.gr