Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Κλιμακώνουν οι αγρότες: Εξάωροι αποκλεισμοί εθνικών οδών, τελωνείων και λιμανιών

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι αγρότες, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, πριν συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, ώστε ο διάλογος να ξεκινήσει από μηδενική βάση.
Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 3μμ θα παραμείνουν κλειστά σήμερα τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν την Τρίτη το απόγευμα τα μέλη του μπλόκου σε συνεδρίασή τους. Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουν σε εξάωρους αποκλεισμούς εθνικών οδών, τελωνείων και λιμανιών ενώ τον ακριβή χρόνο των αποκλεισμών θα αποφασίζουν τα κατά τόπους μπλόκα.

Σε 48ωρη απεργία και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, η οποία αποφάσισε την συμμετοχή της στα αγροτικά μπλόκα και στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενώ στις Αφίδνες στις 10:30 οι ανθοπαραγωγοί άνοιξαν τα διόδια για ελευθερη διέλευση και 12:00 με 15:00 θα κλείσουν το δρόμο.
Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται και πάλι να κλείσει για μία ώρα το τμήμα της Εγνατίας Οδού, στα διόδια του Πολυμύλου, με την κίνηση να εκτρέπεται από το σημείο εκείνο στην παλαιά Εθνική Οδό, Κοζάνης-Θεσσαλονίκης, μέσω της ορεινής διάβασης της Καστανιάς, ενώ 12 με 2 το μεσημέρι θα κλείσει η παλαιά Εθνική Οδό, Φλώρινας-Εδέσσης-Θεσσαλονίκης στο ύψος του Αντιγόνου Φλώρινας, από αγρότες του Αμυνταίου και των Πύργων Εορδαίας.
Στις 2 το μεσημέρι και για μία ώρα θα κλείσει και πάλι η Εγνατία Οδός, αυτή τη φορά και στα δύο ρεύματα, στον Ανατολικό κόμβο της πόλη των Γρεβενών, με την κίνηση να εκτρέπεται μεταξύ του νοτίου κόμβου της πόλης και του κόμβου του Ταξιάρχη Γρεβενών.
Σήμερα Τετάρτη και μετά τις 15:00 θα συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα προχωρήσει και σε απογευματινό κλείσιμο της Κοιλάδας, και να οριστικοποιήσει τις παραπέρα ενέργειες κλιμάκωσης του αγώνα.
ΕΡΤ