Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Σχετικά με τις εκδηλώσεις για την Παλαιστίνη Αντίσταση (πολιτική επιθεώρηση ΜΟΛΟΤ)

Η πολιτική επιθεώρηση ΜΟΛΟΤ (συμμετέχοντας στο κινηματικό εκδοτικό εγχείρημα Los Solidarios), σε συνεργασία με συντρόφισσες και συντρόφους από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με φυλακισμένους αγωνιστές, αλλά και με συντρόφους στο εξωτερικό (Χώρα των Βάσκων, Ιταλία, Τουρκία), από τις 22 Ιανουαρίου ξεκινούν τη διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων και βιβλιοπαρουσιάσεων με αφορμή την έκδοση του βιβλίου “Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης: κείμενα και συνεντεύξεις” .
Ο πρώτος κύκλος των εκδηλώσεων θα γίνει στο τριήμερο 22-24 Ιανουαρίου στο Βόλο (κατάληψη Ματσάγγου), την Καρδίτσα (Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι) και τη Λάρισα (κοινωνικός χώρος paratod@s).
Παρ’ ότι θεωρούμε πως οι εκδόσεις βιβλίων και οι αντίστοιχες εκδηλώσεις έχουν μια αυταξία ούτως ή άλλως, ως πολιτικά υποκείμενα επιδιώκουμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω. Η έκδοση του βιβλίου για την ιστορική αυτή οργάνωση της παλαιστινιακής αντίστασης και η ακόλουθη σειρά των εκδηλώσεων δεν έρχονται απλώς να εμπλουτίσουν τις βιβλιοθήκες και τις γνώσεις μας. Επιδιώκουμε να μετατραπούν σε ένα σινιάλο διεθνιστικής αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό και στις οργανώσεις του, που αντιστέκονται με κάθε μέσο ενάντια στις κατοχικές δυνάμεις του ισραηλινού κράτους-απαρτχάιντ. Η συνεχιζόμενη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, κάτω από αντίξοες συνθήκες και με αντίπαλο μια από τις μεγαλύτερες και πιο αδίστακτες στρατιωτικές μηχανές του πλανήτη, είναι ένας φάρος για τους λαούς ολόκληρου του κόσμου. Μέσα από του χιλιάδες νεκρούς και φυλακισμένους, πάνω στα ερείπια και την καταστροφή στη γη της Παλαιστίνης, φυτρώνει η ελπίδα. Η ελπίδα πως η πεισματική αντίσταση δεν μπορεί να νικηθεί ποτέ, ακόμα κι αν έχεις απέναντί σου την ανίερη συμμαχία του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού. Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού είναι ένας αγώνας για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη, είναι ο αγώνας για την απελευθέρωση όλων των καταπιεσμένων, όλων των κολασμένων. Όσοι παλεύουμε για μια κοινωνία δίχως τάξεις και εκμετάλλευση, για μια κοινωνία χωρίς αφεντικά και δούλους, πρέπει να παραδειγματιστούμε από την Παλαιστινιακή Αντίσταση και να εντάξουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτικού μας λόγου και δραστηριότητας.

Σήμερα, η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεργάζεται στενά με το σιωνιστικό καθεστώς, δημιουργώντας τον γεωπολιτικό άξονα Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου- Ισραήλ. Οι ψευδεπίγραφοι “αριστεροί” και “αντιιμπεριαλιστές” την ώρα που στήνουν πανηγυράκια για την “αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους” στο κοινοβούλιο, συμμαχούν με ένα από τα πιο αιματοβαμένα κατοχικά καθεστώτα, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου. Είναι πολιτικό μας χρέος να αντισταθούμε με κάθε τρόπο σ’ αυτά τα σχέδια γεωστρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού κράτους, να αποτρέψουμε τη συνεργασία της Ελλάδας με τη την αιγυπτιακή χούντα και τους σιωνιστές. Κι αυτό το πολιτικό χρέος μετουσιώνεται σε έμπρακτη αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό και όλους τους καταπιεσμένους του κόσμου.



ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ
ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ