Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Παλαιστίνη: Μια νέα γενιά στο προσκήνιο

Μια νέα γενιά Παλαιστίνιων αγωνιστών βγαίνει δυναμικά στο προσκήνιο, με πολύ βαρύ τίμημα. Δεκάδες νεκροί, ακόμη και παιδιά, γίνονται «μάρτυρες». Η νέα γενιά που δεν μεγάλωσε με τις ψευδαισθήσεις των δήθεν συμφωνιών του Όσλο, δηλώνει ότι είναι εδώ και θα παλέψει για το αρχικό όνειρο: την ελεύθερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη, την δημιουργία του δικού τους κράτους, την επιστροφή των προσφύγων.
Για πολλά χρόνια τώρα, η Παλαιστίνη αναφέρονταν στα μεγάλα ΜΜΕ λόγω της τιμωρητικής δολοφονίας μερικών χιλιάδων αμάχων στην Λωρίδα της Γάζας, κάθε δύο-τρία χρόνια για να θυμούνται όλοι ποιός είναι το μεγάλο αφεντικό στην περιοχή. Το μόνο που άλλαζε ήταν η κωδική ονομασία του δολοφονικού σχεδίου των σιωνιστών. Αλλά ίδια και μπαγιάτικα τα κροκοδείλια δάκρυα της διεθνούς κοινότητας...




Όλοι μιλούσαν για έναν λαό κουρασμένο και απογοητευμένο από την αντίσταση και τις κακουχίες, αλλά και διαιρεμένο από την αντιπαράθεση Χαμάς – Φατάχ. Παρ’ όλο που αυτά είναι υπαρκτά ως ένα βαθμό, η νέα και ελπιδοφόρα -για όλους τους λαούς που αντιστέκονται – εξέγερση των νέων που εδώ και δύο μήνες δεν λέει να κοπάσει, ήρθε να αποστομώσει όσους εκτιμούσαν σαν τελειωμένο το ζήτημα τους.


Η εξέγερση αυτή (είτε την πούμε τρίτη Ιντιφάντα, είτε όχι) ενταφιάζει οριστικά το Όσλο, ξεφτιλίζει την Παλαιστινιακή αρχή του συμβιβασμού και της υποτέλειας, απονομιμοποιεί τον οποιονδήποτε θα ήθελε να διαπραγματευτεί με τους Ισραηλινούς με όρους ξεπουλήματος, υπερβαίνει τον διχασμό, αρνείται την θρησκευτική ηγεμονία στον πολιτικό τους αγώνα, επαναφέρει την αριστερά στο προσκήνιο. Και μάλιστα σε μια περιοχή όπου η βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού αυτή την εποχή, διαλύει χώρες, δημιουργεί νέα προτεκτοράτα, οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά ή στην απόγνωση του τζιχαντισμού σαν μόνη λύση.


Για αυτούς τους λόγους, που ξεπερνούν κατά πολύ το Παλαιστινιακό ζήτημα, απαιτείται η ολόπλευρη στήριξη μας σε αυτή την εξέγερση. Με κάθε μέσο και τρόπο. Κι εδώ στη χώρα μας απαιτείται να σταματήσουμε την απαράδεκτη και επικίνδυνη για τους λαούς της περιοχής μας στρατηγική συμμαχία της Ελληνικής κυβέρνησης (των «αριστερών» ευρωλάγνων) με το σιωνιστικό κράτος δολοφόνο.
r-freepalestine.