Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Εσύ που φωνάζεις για τη Μακεδονία πρόδωσες την πατρίδα μου.

Εσύ που φωνάζεις για τη Μακεδονία φαίνεται ότι έχεις άλλες προτεραιότητες από αυτούς που ανησυχούν για την τραγωδία των προσφύγων και τα εκατοντάδες παιδιά που ξέβραζαν οι ακτές μας. Ας μιλήσουμε λοιπόν σε μια γλώσσα που καταλαβαίνεις και σε αφορά. Τη γλώσσα της εθνικής κυριαρχίας και της πατρίδας.
Εδώ και χρόνια ανέχεσαι δυο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, τα οποία παραβίασαν το σύνταγμα της χώρας μου προκειμένου να διασώσουν ξένες, ως επί το πλείστον, τράπεζες και να τοποθετήσουν τοποτηρητές της ΕΕ και του ΔΝΤ μέσα στα υπουργεία και τις κρατικές υπηρεσίες.
Δεν σε πείραζε τόσο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε ξένες πολυεθνικές ή ακόμη και απευθείας σε ξένες κρατικές εταιρείες. Και δεν αρκέστηκες στην κινητή και ακίνητη περιουσία του τόπου μου. Ανέχτηκες ακόμη και το εθνο-προδοτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής που έφτασε να συζητά το ξεπούλημα ελληνικών νησιών.Δεν σε ενοχλούσε και τόσο ότι αυτό το κόμμα (όπως έκαναν και αρκετά μεγαλοστελέχη της Νέας Δημοκρατίας) στήριζε τη χούντα των συνταγματαρχών, που παρέδωσε τη μισή Κύπρο στην Τουρκία ή τους ταγματασφαλίτες που συνεργάζονταν με τους Γερμανούς κατακτητές.

Για να σώσεις τα ευρώ σου δεν ζήτησες ποτέ επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν μοχλός ανάπτυξης της εθνικής παραγωγής και μια νέας εκβιομηχάνισης. Προτιμούσες ένα νόμισμα που δημιουργήθηκε από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα άλλων χωρών και το οποίο διέλυσε τον παραγωγικό ιστό της χώρας μου συσσωρεύοντας ελλείμματα και χρέη σε εμάς και πλεονάσματα στη Γερμανία.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πουλούσε 14 αεροδρόμια (χρησιμοποιώντας μάλιστα σαν σύμβουλο μια θυγατρική της Lufthansa η οποία συμμετείχε και σαν αγοραστής) το κατάπιες αμάσητο. Και το ίδιο έκανες και με το λιμάνι του Πειραιά και τόσα άλλα στοιχεία της δημόσιας περιουσίας που αφορούν άμεσα την εθνική κυριαρχία… της πατρίδας μου.

Και τώρα, ενώ ψήφιζες για πέντε δεκαετίες τα κόμματα που ξεπούλησαν τη χώρα μου, μού πουλάς πατριωτισμό.

Ενδεχομένως ο Μουζάλας να πρέπει να παραιτηθεί, όπως λες, αλλά όχι για τους λόγους που θέλεις εσύ. Πρέπει να φύγει γιατί αποδέχθηκε την καταρχήν συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η οποία χαρακτηρίστηκε «απάνθρωπη» από τη Διεθνή Αμνηστία και «παράνομη» από τον επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Όπως πρέπει να φύγει ο Καμμένος που αποδέχθηκε την ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων σε ελληνικά χωρικά ύδατα και παρέδωσε γη και ύδωρ στην Τουρκία. Και φυσικά ο Τσίπρας, που έχει την συνολική εποπτεία αυτής της εθνικής προδοσίας και με τη στάση του στο δημοψήφισμα ακύρωσε το μεγαλύτερο δημιούργημα αυτού του τόπου – τη δημοκρατία.

Εσένα όμως δεν φαίνεται να σε αφορούν αυτά ή τουλάχιστον έχουν δευτερεύουσσα σημασία. Γιατί για εσένα η πατρίδα και η εθνική κυριαρχία είναι απλώς ένα αφιόνι που δίνει νόημα στην υποταγμένη καθημερινότητά σου – δεν είναι ένα εργαλείο που, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, θα μπορούσε να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής σου και να σε βοηθήσει να αντισταθείς σε δυνάμεις μεγαλύτερες από εσένα.

Σε αυτή την αντιπαράθεση λοιπόν συνέχισε να δηλώνεις Έλληνας, Μακεδόνας ή ότι άλλο σου αρέσει. Εγώ τάζομαι πρόσφυγας και σε καλό να μου βγει.Άρης Χατζηστεφάνου

Υ.Γ Γυρνάω στον κόσμο, πουθενά δε βλέπω ξένο όπου μένω.
Γυρνάω πίσω και από όποιον συναντήσω, μαθαίνω.
Δίνω, παίρνω, ανασαίνω από τα χρώματα, πληθαίνω,
από τ’ αρώματα μαγεύομαι και ταξιδεύω.
Γυρεύω για όλους μας το ίδιο όμορφο στέγαστρο,
φτιάχνω φωτιά για όποιον θέλει κόσμο αταίριαστο.

Active Member
info-war